Jump to content
AVIC411.com

bengus

Members
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About bengus

  • Rank

  1. @jerryb damn you got my hopes up for a moment
  2. jordanmw and leeryan895 thank you both for taking the to to respond and offer suggestions. jordanmw: If you have time could you please give me the specifics on your setup? Were you getting this message during the exact circumstances I am (using Android Auto and playing music from the SD card)? I am going to try plugging directly into the back of the head unit when the weather gets better where I live, the Mid-West currently a frozen wasteland and I do not have a heated garage. Thanks again in advance!
  3. Install information Phone: Samsung Galaxy S6 Edge (Android Nougat, all apps latest version) Head Unit : Pioneer AVH-4201-NEX(4200 w/ bundled backup camera, Latest firmware 1.06) Extension Cable Flush mount : https://www.amazon.c...0?ie=UTF8&psc=1 MicroBypass: https://www.amazon.c...ailpage_o00_s00 I am at my wits end with this issue, mostly because I have researched extensively and have not found any solution, just others having the same issue as me. I have tried calling the vendor (in this case, Crutchfield), who told me the issue is with Android Auto itself. Pioneer blames it on my microbypass (I call bullshit on that), and other sources seem to think its my extension cable coming from the back of the head unit. Other people experiencing this problem..... http://https://forum...roid-phone.html https://www.reddit.c...and_check_your/ https://productforum...uto/3AsPVwNdOxY https://productforum...uto/lrxMo0SRxWI The screen will go black and this message will appear seemingly at random. I can only narrow it down to when I am using Android Auto (Waze or Google Maps specifically) and playing music from the SD card, which are two of my primary reasons for purchasing this head unit. Unplugging the phone and plugging it back in is the only solution, but it can get extremely annoying having to do this while driving countless times. Sometimes it will come up every 10 minutes, or every 30, or even when the car is parked. If I do actually check my phone, no message or any information as to what could be causing this. If I can provide any additional information to help troubleshoot this issue, please let me know. If anyone has any suggestions, or experiences that could help I would be extremely humbled and grateful for your advice.
  4. That's interesting. I wish I could figure out a solution to this problem.
  5. Install information Phone: Samsung Galaxy S6 Edge (Android Nougat, all apps latest version) Head Unit : Pioneer AVH-4201-NEX(4200 w/ bundled backup camera, Latest firmware 1.06) Extension Cable Flush mount : https://www.amazon.com/gp/product/B01MY1WDIU/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 MicroBypass: https://www.amazon.com/gp/product/B00VKQ6ECQ/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00 I am at my wits end with this issue, mostly because I have researched extensively and have not found any solution, just others having the same issue as me. I have tried calling the vendor (in this case, Crutchfield), who told me the issue is with Android Auto itself. Pioneer blames it on my microbypass (I call bullshit on that), and other sources seem to think its my extension cable coming from the back of the head unit. Other people experiencing this problem..... http://https://forums.androidcentral.com/android-auto/726487-use-android-auto-please-park-your-car-check-your-android-phone.html https://www.reddit.com/r/AndroidAuto/comments/58ida0/4200_nex_please_stop_your_car_and_check_your/ https://productforums.google.com/forum/#!topic/android-auto/3AsPVwNdOxY https://productforums.google.com/forum/#!topic/android-auto/lrxMo0SRxWI The screen will go black and this message will appear seemingly at random. I can only narrow it down to when I am using Android Auto (Waze or Google Maps specifically) and playing music from the SD card, which are two of my primary reasons for purchasing this head unit. Unplugging the phone and plugging it back in is the only solution, but it can get extremely annoying having to do this while driving countless times. Sometimes it will come up every 10 minutes, or every 30, or even when the car is parked. If I do actually check my phone, no message or any information as to what could be causing this. If I can provide any additional information to help troubleshoot this issue, please let me know. If anyone has any suggestions, or experiences that could help I would be extremely humbled and grateful for your advice.
  6. Washed out look Maps Android Auto

    @jcthorne your suggested "picture settings" for Andriod Auto on my AVH 4201 NEX look fantastic. Glad I found this forum.
×