Jump to content
AVIC411.com

gaucho

Members
  • Content count

    39
  • Joined

  • Last visited

About gaucho

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Location
    Los Angeles
  1. iPhone 1G compatibility?

    so it is true now that the contacts can be listed properly with first name, then last name?? What about caller ID recogonition for incoming calls? What is the trick to make the AVIC recognize the incoming calls. I know to remove all symbols....but does this mean to remove the "1"prefix, and what about the "( )" symbols?
  2. Bluetooth Issues- Anyone Else

    YES - It solved the problem. I had the unit exchanged and that was over a week ago and I havent had any problems since! Other than the occasional dropped Ipod connection (which is extremely annoying) the unit has been working great. Im not sure what the deal was with the bluetooth, but it was absolutely unbearable. It wasnt like a muffled or distant sound but an high pitch wail or everything was completely garbled......impossible to have any conversation with. I would get the unit exchanged. Let me know what happens!
  3. iPhone 3G & F90BT - Voice Dialing

    i have an iphone, the original....not the 3g and voice dialing works fine. Make sure you say the name exactly how it is displayed in your contacts list....which is probably backwards. Seems like everyone with iphones is having their contacts listed, Last name...then first name. And there is no fix for this that im aware of right now. So........to call "John Smith" you are probably going to have to say "Call Smith John Mobile." let me know if that works.
  4. Bluetooth Issues- Anyone Else

    getting the unit exchanged tomorrow....see if that solves the problem.
  5. Making calls via Bluetooth

    make sure after you update your phone book on the AVIC you turn on VR mode and let it cycle through and update the VR library including ipod if you have one attached. Also, at least on my phone, the contacts are listed last name, then first name so make sure you are speaking the contacts the same way they are listed on the avic. But yes.....voice recogonition is not the best. It "works" but not nearly like the demo's on pioneers website....
  6. 3 Strikes, it's out?...(F700)

    I too have an issue with the ipod on my F90bt. About 20% of the time it drops the connection about 2 min after startup and the only way to get it to re-connect is to shut down the power and start again. Im taking my unit it to get replaced tomorrow because ive been having major issues with the bluetooth phone quality and my iphone....which doesnt seem like a common complaint on this board......getting a high pitch intermittent whail on the other end of the line....so hopefully a new unit will solve the problem. We shall see........
  7. Wass -- Any problems with your iphone hooking up to the bluetooth. Ive had my 90bt for about a week and i am having constant problems with the bluetooth phone quality. Was at the shop today with no avail, going back tomorrow to switch out the unit, but wondering if u have any had any complaints on the phone quality???
  8. u using bluetooth with the stereo....how is that working out for you? Is your system pretty "laggy" for the first 2-3 minutes until it is completely warmed up????
  9. Turn VR off in the AV settings, you only need to turn it on when you update your ipod library and want to update the voice commmands.....otherwise it uses the pre-existing library. Also in your AV settings, make sure that your AV1 source is set to ipod, otherwise it will look like its playing but no sound. When it is installed it defaults to something else other than ipod, and whenever you reset it you have to change the source.
  10. Another issue to add to the list...first few days the bluetooth worked fine......... but...lately when im using bluetooth to make calls, the call starts out fine, then about 5 minutes into the call...the other party can not hear me, but i can hear them talking to me absolutely fine. The complaints i get are "real windy" and "is that a fire-truck?" ....a high pitch whinning sound. None of this i can hear on my end. After I hang up, and call back, the issue remains until i shut off the unit, and start over. The first call is fine for the first few minutes......then same problem again. Ive re-paired the phone with the unit, and re-set the unit as well. Its basically just real inconsistent as when this problem will start up. yes i have the update with the newest firmware as my box has a blue dot on it. --PLEASE ANY HELP/SUGGESTIONS would be greatly appreciated.--- PS. Im using an iphone, and the mic is located right above rear view mirror. Prior to this everyone said it sounded great! frustrating
  11. All right, so ive got the 90bt up and running.....i am pretty satisfied with it. It does take about 50 sec to become up and running, and about 1:30 before the iphone gets connected. Ive also noticed that for the first few minutes the unit is kinda "laggy" until it gets fully booted up, but after about 3 minutes its running great. One issue ive had, has happened a few times, is when the system is booting up, and after the iphone connects to the avic, it will lose the ipod connection and unplugging it and re-plugging it in does not seem to work....it will keep telling me the ipod connection has failed. The only fix is to completely shut off the power and re-start, kinda annoying since by the time this has happened the power has been on for about 2 minutes and im already on the road! Anyone else experience this problem?? Also, the voice recogonition works about 50% of the time....im guessing its because ive got over 6000 songs in my ipod and sometimes it has a hard time matching up exactly what ive said with the thousand of options in the ipod. Also.....IS there ANYWAY to change the TSS voice for voice commands. Ive got Jason for the navigation, but i couldnt find anywhere to change the computer voice for when you are attempting to make a call or change artists......that computerized samantha is extremely annoying when she is telling you she doesn't understand you! Thanks in advance!
  12. Bluetooth volume LOUD!

    All right, so ive got the 90bt up and running.....i am pretty satisfied with it. It does take about 50 sec to become up and running, and about 1:30 before the phone gets connected. Ive also noticed that for the first few minutes the unit is kinda "laggy" until it gets fully booted up, but after about 3 minutes its running great. One issue ive had, has happened a few times, is when the system is booting up, and after the iphone connects to the avic, it will lose the ipod connection and unplugging it and re-plugging it in does not seem to work....it will keep telling me the ipod connection has failed. The only fix is to completely shut off the power and re-start, kinda annoying since by the time this has happened the power has been on for about 2 minutes and im already on the road! Anyone else experience this problem?? Also, the voice recogonition works about 50% of the time....im guessing its because ive got over 6000 songs in my ipod and sometimes it has a hard time matching up exactly what ive said with the thousand of options in the ipod........but......IS there ANYWAY to change the TSS voice for voice commands. Ive got Jason for the navigation, but i couldnt find anywhere to change the computer voice for when you are attempting to make a call or change artists......that computerized samantha is extremely annoying. Thanks in advance!
  13. Ipod wont Play - HELP

    Yea, i discovered that shortly after i posted....of course. But thank you for not completely making me fell like an idiot!
  14. So i just had my 90bt installed, and when i plug in my Ipod, it appears in the menu and according to the display, everything is working properly and im able to change tracks, albums, etc, but unfortunately no sound comes out. Tried looking through all the settings, but couldnt find anything. Any suggestions before i go back to the shop, hopefully something that could be fixed on my end??? Help!
  15. Bluetooth volume LOUD!

    I have actually swapped it in my iPhone to be first name first, and then did a resync, same scenario. If there is only a single number for a contact, no need to say "mobile" if there are multiple you have to specify. Otherwise it will say "I have multiple numbers for Smith John, which one do you want?" I think I replied to your other thread about get your F90 installed, if you figure out how to get your address book going the other way around let me know! Oh, you do have to sync it up any time you do a change in your addressbook. If only there was mobileme on this thing! So it creates multiple contacts under the same name but then it differentiates between mobile, work, and home on all of those contacts. So for example.....Dan Smith has 3 numbers....home, work, and mobile....it creates 3 separate contacts...Dan Smith Home, Dan Smith work and Dan Smith Mobile???? And to voice dial you just say, Smith Dan mobile and it works?? Thats not that bad....i was afraid you would not be able to voice dial anyone with multiple contacts cause it would get confused. Ill let you know if i find a fix for the reverse thing. Finally......ive heard problems with incoming calls not displaying contact name....any experience with this or has it been working fine???????????????
×