Jump to content


Photo

AVIC-D1 Wiring information and bypass, need help.


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 rlemere

rlemere
  • Members
  • 16 posts
  • LocationSacramento, CA.

Posted 25 February 2009 - 08:54 AM

Hi, I am new here so take it easy on me! I bought a used truck 2007 Ford Expedition with this unit in it. The Navigation CD was no good so I bought a copy of the West disc off of Ebay and it would not work? I think I have a wiring issue as someone has done some crazy stuff with the wiring. Looks like they did the hack but cut the wires to unhack it? What I am looking for is a schematic or illustration on what color wires are suppose to be where on a "stock" harness. From there I think I can do the hack correctly and maybe the disc will work??? Any help is most appreciated!

Roger

#2 rlemere

rlemere
  • Members
  • 16 posts
  • LocationSacramento, CA.

Posted 25 February 2009 - 10:01 AM

Second question......I have searched all 14 pages and see that some use the white plug and others the black plug.... Which plug is used (black or white) to do the bypass?? Ihave the AVIC-D1 unit.

Thanks in advance!

Roger

#3 rlemere

rlemere
  • Members
  • 16 posts
  • LocationSacramento, CA.

Posted 26 February 2009 - 05:39 PM

Can anyone help me here?

#4 ptricks

ptricks
  • Members
  • 13 posts

Posted 26 February 2009 - 05:53 PM

Nothing like a google search to find the info:

install manual:
http://www.pioneerel... ... Manual.pdf

operations manual:
http://www.pioneerel... ... Manual.pdf

hardware manual:
http://www.pioneerel... ... Manual.pdf

grab a beer, and have a read!

#5 rlemere

rlemere
  • Members
  • 16 posts
  • LocationSacramento, CA.

Posted 26 February 2009 - 06:11 PM

Thanks for the links, but I have been there already. The manuals do not tell me which wire color is in what location, especially if my plugs have been messed with. If you have information on colored wires and where they belong (from the factory) that would be helpful.

#6 ptricks

ptricks
  • Members
  • 13 posts

Posted 26 February 2009 - 06:17 PM

Ah- I understand. Have you called Pioneer tech support and asked them?

#7 rlemere

rlemere
  • Members
  • 16 posts
  • LocationSacramento, CA.

Posted 27 February 2009 - 06:45 AM

FYI, fiqured it out......Found a picture of the plug on here with where the bypass wire needs to be. It is off the black plug and inserts above the factory black ground wire. Thanks again for your comments. Looking forward to doing the same thing when I upgrade to the F90BT.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users