Jump to content


Photo

New IR receiver for AVIC (Adds wireless remote control!!!)


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#16 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 08 February 2010 - 06:00 AM

Whats the confusion? All of the info needed is in the first post of this thread.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#17 jmack549

jmack549
  • Members
  • 15 posts

Posted 09 February 2010 - 05:50 PM

I was just curious because the one I found:

http://cgi.ebay.com/... ... 3efbf9e8c3

Looks nothing like the pictures woody posted earlier.

#18 dianebrat

dianebrat

    Member

  • Members
  • 807 posts

Posted 09 February 2010 - 05:57 PM

I was just curious because the one I found:

http://cgi.ebay.com/... ... 3efbf9e8c3

Looks nothing like the pictures woody posted earlier.

The pictures pasted earlier are of the circuit boards contained inside the blue case in the auction you posted

#19 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 09 February 2010 - 06:29 PM

I was just curious because the one I found:

http://cgi.ebay.com/... ... 3efbf9e8c3

Looks nothing like the pictures woody posted earlier.


That is it.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#20 trrocks03

trrocks03
  • Members
  • 17 posts

Posted 05 March 2010 - 11:46 PM

I am having probles with this IR receiver. I hooked it all up, but when it is plugged in it will just cycle through the presets continuously. Has anyone else had this problem? If so, how do you fix it? Any ideas would be helpful. Thanks

#21 trrocks03

trrocks03
  • Members
  • 17 posts

Posted 13 March 2010 - 04:24 PM

Well I got the dang thing to work. The cycling through of presets was due to a faulty connection I believe. I rewired it all and now it works great.

#22 jmqrsq

jmqrsq

    Member

  • Members
  • 26 posts

Posted 15 March 2010 - 02:13 PM

So has anyone had any luck with this for a AVIC-F90BT? If so does the voice activatione work? it does not list this model as one that doesnt work with the voice activation is why I ask.

Compatibility Notes
1. The voice recognition command via wireless remote is not supported on the following models: AVIC-F700BT, AVIC-F900BT, AVIC-U310BT, AVIC-X710BT, and AVIC-X910BT.
2. PAC recommends the use of the Pioneer CD-R510 or CXC9115 remote for maximum compatibility with the WRI-P. Other Pioneer remotes may work, but some functions / buttons may not be supported.

Also how hard and long of an install process is it?

#23 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 15 March 2010 - 02:25 PM

All F series are the same software wise. It doesn't work with one it doesn't work with any of them. It is not supported.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#24 jmqrsq

jmqrsq

    Member

  • Members
  • 26 posts

Posted 15 March 2010 - 02:48 PM

Thanks.

Has anyone installed it for an AVIC F90BT yet?

#25 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 15 March 2010 - 02:53 PM

If you check the compatibility thread on this forum you might find your answer.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#26 woody7795

woody7795

    Member

  • Members
  • 31 posts

Posted 24 March 2010 - 12:50 AM

I have it on an f90 and it works fine. The controls are limited and laggy. Voice doesn't work but presets and iPod track skip are all I wanted anyways

#27 jeegnesh

jeegnesh
  • Members
  • 12 posts

Posted 12 July 2010 - 03:20 PM

Anyone know if the Pioneer steering remote controls can be used?

http://caraudiogiant... ... d_795.html

If yes what IR eye would you need?
F900BT (UK), Firmware: 3.010100 Map Version: 02.000200
Completed Mods: Mute Navigation Sounds, No Nag Navigation Screen, Custom Splash

#28 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 12 July 2010 - 07:08 PM

Your asking the very question that this post is all about. There are also stickied topics that address your question directly.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#29 lowbug

lowbug

    Member

  • Members
  • 36 posts

Posted 24 July 2010 - 10:55 PM

Hi, Does anyone know or have they tried the pioneer CD-SR120 Remote with a F900 ?

http://www.pioneer.e... ... specs.html

:mrgreen: :mrgreen:

#30 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 24 July 2010 - 11:25 PM

Thats basically the EU version of the SR1. It will work.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users