Jump to content
AVIC411.com
vitormvieira

F900BT FULL EW BACKUP !!!

Recommended Posts

Hi everybody.

I’ve spent days crying at the (sadly known) boot-loop problem with my AVIC F700BT.

And even more days at the PC screen trying to find out a solution.

Tried many fixes that were looking nice.

But all failed.

 

And this one worked.

Thank you so much vitorvieira (may I call you vitor ?? :rolleyes: )

 

Just one short modification (for me at least):

At the step:

Dismount "DSK1" and then click on "NEW" and name it "My Flash Disk".

I could not create “new†and name it as requested.

Then I’ve tried the only other option offered.

Which was to “format†the DSK1(or “delete†? Sorry, I’m writing here from memory, I don’t dare launching these wizard tricks again. I’m too happy that it works now).

And I also had to use firmware found on Pionner site rather than the one listed here.

 

Sorry, I’m no specialist at all.

And honestly, I have no clue what “dismounting “means.

I just know it worked and that I’m so greatful.

 

Thanks again Vitor.

Whoever you trust in, may he (she) bless you.

 

Please let me know your e-mail address and I’ll send you small present.

(or: you come to Belgium using your GPS and I offer you as many beers as you can drink).

(there you know who I trust in :D )

 

Bruno

Share this post


Link to post
Share on other sites

so has anyone been successful with this process on the F700BT?

Hi

Yes it did with mine.

See my post above.

(nb: as often written on forums: "it worked for me. I can"t take any responsibility for others")

Good luck.

bruno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody.

I’ve spent days crying at the (sadly known) boot-loop problem with my AVIC F700BT.

And even more days at the PC screen trying to find out a solution.

Tried many fixes that were looking nice.

But all failed.

 

And this one worked.

Thank you so much vitorvieira (may I call you vitor ?? :rolleyes: )

 

Just one short modification (for me at least):

At the step:

Dismount "DSK1" and then click on "NEW" and name it "My Flash Disk".

I could not create “new” and name it as requested.

Then I’ve tried the only other option offered.

Which was to “format” the DSK1(or “delete” ? Sorry, I’m writing here from memory, I don’t dare launching these wizard tricks again. I’m too happy that it works now).

And I also had to use firmware found on Pionner site rather than the one listed here.

 

Sorry, I’m no specialist at all.

And honestly, I have no clue what “dismounting “means.

I just know it worked and that I’m so greatful.

 

Thanks again Vitor.

Whoever you trust in, may he (she) bless you.

 

Please let me know your e-mail address and I’ll send you small present.

(or: you come to Belgium using your GPS and I offer you as many beers as you can drink).

(there you know who I trust in biggrin.gif )

 

Bruno

 

Hi Bruno,

 

One of these days i'll may drink those beers :-P

 

Regards,

 

Vitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

To all the others that asked me some questions, i want to apologize for not being able to answer. I'm not an expert...I'm just a guy that had a bricked unit, just like you, and didn't rest until i figured how to save my investment.

 

I'm very happy to see that i could help you!

 

Cheers from Portugal :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

The link given is dead anyone know which update i should be using for the UK?

hXXp://213.244.172.244/files/support/avic_apl_upgrade/AVIC-F700900/09%20model/AVIC_F700BT_F900BT_CNSD100FM_VER_3020200.zi

Share this post


Link to post
Share on other sites

...great forum...first post...

 

I also have an F900BT...and it's rebooting...have tried various different solutions to fix this problem...but all ultimately fail...

 

...this looks like a great thread, and special thanks to the OP for taking the time to help others - I've downloaded and extracted all the files to SD cards...question though - before I try this, does anyone know if this will work if you have Version 2.0090000 currently installed?...the reason I'm asking is that the Pioneer web site suggests that if you upgrade to Version 3 (which this seems to do) without first having CNSD-100FM installed it will totaly brick the unit?

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

...well, finally plucked up the courage to try this...and it worked (thanks and total respect to the OP)...but only for a day!!!...did everything as noted, and for a day I had super fast tough screen control, the latest maps, no booting problems, etc...but when I turned the ignition this morning - nothing...I'm now at the point that I'm convinced this unit is never goinna work (has anyone ever had a F900BT that has worked as intended without any problems?)...

 

...I've now tried every solution to get this re-booting issue fixed, and I'm out of patience...

 

...right now I feel like stripping this piece of utter crap out of my car, smashing it into as many pieces as possible, and sending it back to Pioneer with a note telling them that this is what I think of their product, their customer support and their after sales service...

 

...anyone got any recommendations for a replacement unit in the £300-£400 price range?...that isn't a crap Pioneer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×