Jump to content


Photo

Caution: screen image may appear reversed?


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 12:53 PM

I have had my avic d1 installed for about one week and then last week installed my 60mp update disc. This morning when I started the car I get a Caution: sreen image may appear reversed. Any idea what this is?

#2 tillithz

tillithz

    Established Member

  • Members
  • 1,634 posts
  • LocationOakland, California

Posted 24 January 2007 - 03:34 PM

that is for the reverse backup camera. its just telling you that the image could be reversed depending on what camera your using

#3 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 04:45 PM

I have no camera, how do I get this message to go away?

#4 tillithz

tillithz

    Established Member

  • Members
  • 1,634 posts
  • LocationOakland, California

Posted 24 January 2007 - 04:49 PM

where is this message displayed ?

#5 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 05:38 PM

It comes up immediately after starting the car, after the Pioneer screen goes away and before the navigation disclamer screen when you have to press ok to procede to use the navi. The whole screen is black and in light grey/white lettering at the bottom in the middle it gives me the message.

#6 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 05:39 PM

BTW; nice car. I drive an stage 2 04 STi.

#7 tillithz

tillithz

    Established Member

  • Members
  • 1,634 posts
  • LocationOakland, California

Posted 24 January 2007 - 05:51 PM

in reverse? maybe your reverse got switched? check the reverse setting that has batt or ground. maybe its thinking your in reverse when your not, and when you put it in reverse it thinks your normal.. is that what is happening?

#8 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 06:00 PM

I don't think so. Everything else is working fine on my navigation, tracks accurate, etc....

once I get past that screen it doesn't come up any more.

#9 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 06:06 PM

No it doesn't happen when i leave in in reverse. I start the car, pioneer screen comes up, then the caution: screen image may be reveresed. then the pioneer navigation warning screen comes up, I press OK. then goes into the navigation just like normal.

#10 tillithz

tillithz

    Established Member

  • Members
  • 1,634 posts
  • LocationOakland, California

Posted 24 January 2007 - 06:31 PM

check the reverse camera setting

#11 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 24 January 2007 - 06:35 PM

Thanks for your help with this. What should the reverse camera setting say? I assume you mean in the connection screen.

#12 tillithz

tillithz

    Established Member

  • Members
  • 1,634 posts
  • LocationOakland, California

Posted 24 January 2007 - 06:37 PM

in the setup screen, maybe even initial, i dont recall, there is a setting that tells the d series what polarity the reverse is. try changing it and see if the problem exists still

#13 jimmy303

jimmy303

    Mobile Electronics Guru

  • Members
  • 1,302 posts
  • LocationGilbert, AZ

Posted 24 January 2007 - 06:43 PM

If you don't have a backup camera, you should never see that screen. Go into your setup menu, and turn off the camera input.
......time is bending.....
Hit me up on MySpace.....
http://www.myspace.com/jhagen
New ride...1990 Ford Thunderbird Super Coupe
5-speed - 3.8l supercharged V-6, 285rwhp, 365 tq
AVIC N-1/3, bypassed, ADS seps, Linear Power amps, Epicenter...

#14 nodnarb901

nodnarb901
  • Members
  • 13 posts
  • LocationMemphis, TN

Posted 25 January 2007 - 12:52 PM

Went out to my car yesterday afternoon and turned off the camera input. took care of my problem. guess I accidently turned it on.
Thanks for the help.

#15 Cjones1560

Cjones1560
  • Members
  • 1 posts

Posted 04 August 2012 - 11:40 AM

I jus bought one n mine was doing it but on the home button when u cango to reverse camera it was turned on i turned it off been fine ever since




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users