Jump to content


Photo

Official AVIC NEX Bypass (AVIC Units Only)


  • Please log in to reply
267 replies to this topic

#31 drenyce311

drenyce311

    Member

  • Members
  • 403 posts
  • LocationBrooklyn, NY

Posted 06 April 2014 - 09:00 PM

I had no luck on a nex 4000. I tried it upon initial setup(forces you to pick a language first) unlike in the above video. I also tried it numerous times at startup, not at startup, no luck. I would safely say its a no go on the 4000nex...hopefully the micro bypass will do the trick?


I think the 4000nex can use a bypass since it doesn't have a nav.

- 2007 Chrysler Apen 5.7L Hemi Limited - AVIC-8000NEX - Kicker DS35 tweeters - front, MTX Thunder 653 front and rear, infinity Reference I130T tweeters rear, Kicker CompS 10" 600 Watt Subwoofer and box, Boss Phantom 1500w Mono Amp, Renegade REN550s 2 channel Amp.

 

- 1999 Jeep Grand Cherokee 4.0L Laredo 2"lift Kit, a/t Tires, Cragar Soft 8's, magna flow Cat, Flowmaster super 50series, K&N FIPK - PREMIERE DEH-P690UB, DUAL FLIP OUT TV BEFORE IT WAS STOLEN

 

- 1987 Toyota Supra 3.0L

 

- 1986.5 Toyota Supra 3.0L

 

- 1990 Nissan Stanza 

 

 


#32 apradio3847

apradio3847
  • Members
  • 10 posts

Posted 06 April 2014 - 10:41 PM

I had the 4000nex before upgrading to the avic-8000nex. I used the the Pac-tr7 to do the bypass but you can also used the micro bypass or toggle switch on the parking brake wire.Before i switch units i tried the avic bypass (installereric) and nothing happened. I will post a video of the 4000 and 8000 soon.



#33 kevinb99

kevinb99
  • Members
  • 1 posts

Posted 07 April 2014 - 09:08 PM

Has anyone tried this on a 5000NEX yet?  I see every other model but that one.



#34 Kstryker

Kstryker

    Member

  • Members
  • 72 posts
  • LocationAtlanta, GA

Posted 07 April 2014 - 10:42 PM

I did the bypass but get this ever time I start the car at random times. If I acknowledge it goes away but comes up next time I start the car.

Attached Files


AVIC-7000NEX


#35 tekki

tekki

    Member

  • Members
  • 430 posts
  • LocationOld Bridge, New Jersey

Posted 07 April 2014 - 10:56 PM

Mine is the same and don't bother me much to click ok,
iPhone 5s, NEX 8000, maestro module,

#36 Kstryker

Kstryker

    Member

  • Members
  • 72 posts
  • LocationAtlanta, GA

Posted 08 April 2014 - 02:22 AM

So the bypass doesn't work for me...when playing a movie it will prompt anytime over 5mph saying it cant play while in motion. I had a shop do the install so not sure they grounded the parking brake line permanently.


AVIC-7000NEX


#37 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 08 April 2014 - 02:30 AM

Once again guys.

Guys its important that you report which unit you have when you report whether it works or not..


2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#38 bsmack

bsmack
  • Members
  • 14 posts

Posted 08 April 2014 - 11:33 PM

Worked on my 6000NEX, took several attempts to find the right spot.



#39 sofakng

sofakng

    Member

  • Members
  • 99 posts

Posted 09 April 2014 - 12:55 PM

Worked perfectly on my 8000NEX.  (I have the parking wire permanently grounded as described)



#40 tsnprice

tsnprice
  • Members
  • 9 posts

Posted 09 April 2014 - 03:10 PM

Video of bypass steps.

Worked on my 7000.

Here is a quick video of the steps (might show "set off" instead of "set on" since I had already accomplished - but just did it again).

www.snprice.com/avic/video/pbrake.html  (sorry - I don't upload video to utube)



#41 wintershrinkage

wintershrinkage
  • Members
  • 18 posts

Posted 09 April 2014 - 04:07 PM

Worked on my 8000 as well! I also have my parking brake wire permanently grounded.



#42 VBLUE42

VBLUE42

    Established Member

  • Moderators
  • 8798 posts
  • LocationMS

Posted 09 April 2014 - 04:28 PM

So is there anyone with an AVH unit that this works for? It appears not.

2010 SCION TC, iPhone 5, SPH-DA100 APPRADIO 2, APPRADIO EXTENSIONS, ROCKFORD FOSGATE 3SIXTY.2 PROCESSOR, POLK DXI 6500 COMPONENTS IN FRONT, JL AUDIO SEALED POWER WEDGE 12" SUB, SMITH & WESSON.


#43 lifeismajik

lifeismajik
  • Members
  • 4 posts

Posted 09 April 2014 - 05:02 PM

I can confirm this works on the 6000NEX :)  Thanks for the info



#44 drenyce311

drenyce311

    Member

  • Members
  • 403 posts
  • LocationBrooklyn, NY

Posted 09 April 2014 - 06:41 PM

So is there anyone with an AVH unit that this works for? It appears not.

AVH models you can use the relay method. 


- 2007 Chrysler Apen 5.7L Hemi Limited - AVIC-8000NEX - Kicker DS35 tweeters - front, MTX Thunder 653 front and rear, infinity Reference I130T tweeters rear, Kicker CompS 10" 600 Watt Subwoofer and box, Boss Phantom 1500w Mono Amp, Renegade REN550s 2 channel Amp.

 

- 1999 Jeep Grand Cherokee 4.0L Laredo 2"lift Kit, a/t Tires, Cragar Soft 8's, magna flow Cat, Flowmaster super 50series, K&N FIPK - PREMIERE DEH-P690UB, DUAL FLIP OUT TV BEFORE IT WAS STOLEN

 

- 1987 Toyota Supra 3.0L

 

- 1986.5 Toyota Supra 3.0L

 

- 1990 Nissan Stanza 

 

 


#45 Kstryker

Kstryker

    Member

  • Members
  • 72 posts
  • LocationAtlanta, GA

Posted 09 April 2014 - 07:12 PM

So the bypass doesn't work for me...when playing a movie it will prompt anytime over 5mph saying it cant play while in motion. I had a shop do the install so not sure they grounded the parking brake line permanently.

 

This actually does work for me. I had an issue where I had no audio and apparently the guys at the stereo shop disabled. They actually tried to upsell me the bypass for $50 stating they can include the hardware for the bypass. I said thanks but no thanks.

 

This is for a 7000nex just in case someone tries to jump all over me for not stating my model even though my device is in my signature.


AVIC-7000NEX





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users