Jump to content
AVIC411.com
crankz

AVIC-MRZ99 Custom Firmware / Testmode

Recommended Posts

hello I have this problem in my avic-mrz09 and I want to copy the backup files and when copying nothing happens, the same thing happens when I try to delete any file from USER it does not delete them .... I would be very grateful for your help

15311760135701617170910.thumb.jpg.d2219526edde76497f62d53e4e77f2e4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everybody!
I have a Nissan Leaf 2015 S
With radio AVIC-EVZ05 (NOT MRZ)
I can’t delete, copy files in Explorer without the correct TESTMODE file
Please, if someone has them
Please send them to me along with the translation files

Also, I could not find the translation files in the radio itself
Maybe they can not be seen without a test mode file
I do not know

 

IMG_20200424_201624.thumb.jpg.6e610ffb72d4f9e6aa3f9f09d26e519b.jpgIMG_20200424_202520.thumb.jpg.c353f7ea2264298585888b6aeed98823.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzo. Hello my dear friend.
How did you make the Image.img file on the blue background of the AV menu?
I made a starting background using a makever.c, But I don’t know how to make a background. I ask for help.

2020-05-05_14-38-05.png

Edited by mihatmev
Mistake

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/26/2020 at 6:16 AM, shadrack said:

i was able to fix this error thanks alot.

On 3/23/2020 at 2:44 PM, shadrack said:

Hi DZO you've been of great help feel blessed, was able to translate mrz 09 to English after reading your post, today i have mrz 90 made in Thailand displays NO PROGRAM   7 in Japanese hi can you help  on this.

Hi, Shadrack

I have had the same problem "NO PROGRAM   7" with AVIC MRZ09 for quite long without plausible solution. I would appreciate if you are able to share the way you did fix the error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/5/2020 at 7:38 PM, mihatmev said:

dzo. Hello my dear friend.
How did you make the Image.img file on the blue background of the AV menu?
I made a starting background using a makever.c, But I don’t know how to make a background. I ask for help.

2020-05-05_14-38-05.png

It's not makever you need but extractbmp, run it with "encode" as a parameter and the gzipped bitmaps in a directory named bmp1 along with the uncompressed versions.

There's a script in "updated" to zip all the bitmaps. This will all be easiest on a Linux box.

 I know it's not the easiest to use but I really only made this for myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 06.05.2020 at 10:04 PM, EnoKt said:

Hi, Shadrack

I have had the same problem "NO PROGRAM   7" with AVIC MRZ09 for quite long without plausible solution. I would appreciate if you are able to share the way you did fix the error.

Присоединяюсь к запросу.

 

Adding to this request. Will be waiting for news, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 27/03/2020 at 7:09 AM, alxxndr said:

Good Day. Have a classic problem with an error "NO PROGRAMM 7" on AVIC-MRZ07. Already found out there are no files in USER/.

Please help with backup files. Thanks!

Hi, here is the link to mrz 07 back up files

https://yadi.sk/d/hGnQktfNFBcchw best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, i wanted to know wether i can change mp310 radio from Japanese to English using the mrz 99 update files will appreciate for your response.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, shadrack said:

Many thanks Shadrack for the link to download the backup, which I have done.

My real problem with this unit MRZ09 as described in detail(with image ) on Page 47 and 49 is that the unit does not paste any file to USER folder including the backup. Do you or any one here has an idea what to do  to enable this backup wake up the unit.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all in this useful forum,

I have another unit, Carrozzeria AVIC-HRZ099, that needs translation of menu from Japanese to English. Does anyone here has any idea how to do it? Is there any similarities with MRZ99?  Attached is the unit's card.

Please help and thanks in advance.

HRZ099 card.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 04/01/2020 at 8:57 PM, Kikumu said:

Greetings, I have my avic mrz09 displaying the above screen of not loading programs and number 6 at the bottom any help on how to fix it. Regards

did you solve the problem please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

All hi.
I have AVIC MRZ09 does not display the image on the screen from the reverse camera.
The camera is on correctly and serviceable.
I found information that for normal operation you need to train a 3D sensor, without this it does not work.
Is it possible to replace a file that is responsible for training with a file from another tape backup?
Which file is responsible for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19.04.2020 at 2:16 AM, Jhony said:

hello I have this problem in my avic-mrz09 and I want to copy the backup files and when copying nothing happens, the same thing happens when I try to delete any file from USER it does not delete them .... I would be very grateful for your help

15311760135701617170910.thumb.jpg.d2219526edde76497f62d53e4e77f2e4.jpg

Hello! I have the same problem on mrz-06, but the number on bottom "7" 

 

Привет всем, аналогичная проблема при запуске. Кто-нибудь нашел решение проблемы? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×