Jump to content
AVIC411.com
Covert_Death

Upgrading NEX4000 to NEX4100 - Work in Progress

Recommended Posts

Hey guys, so I have been working on flashing my NEX4000 to a NEX4100 and so far have had a lot of luck (images below) It seems everything is working except for the Pandora app. I want to do this the right way and not harm anyones devices. I am working very hard on understanding the 4000/4100 FW and as soon as I do I will also migrate to the 8000 and 6000 devices if I have people willing to test for me.


 


Below i have a donate button. This is not required but is certainly appreciated as my wife is pregnant and we are both starting out our careers so things are a little tight and spending time on this, while fun, does take away from other productive things I could be doing. Anything you feel comfortable with is more than appreciated to help!


 



 

Known Issues:

 

1. All BT audio (in and out) seems to not work.

2. Must reset SXM data after FW update to get SXM to work.

 

DOWNLOAD LINKS:

 


4000 (1.08) to 4100 (1.03)


http://www.filedropp...om/4000to4100_1


4100 (1.03) to 4000 (1.08)


http://www.filedropp...4100to4000test1


 


6000 (1.08) to 6100 (1.03)


http://www.filedropper.com/6000to6100


6100 (1.03) to 6000 (1.08)


http://www.filedropper.com/6100to6000


 

8000 (1.08) to 8100 (1.03)


http://www.filedropper.com/8000to8100


8100 (1.03) to 8000 (1.08)


http://www.filedropper.com/8100to8000


 


 


 



 

 

IMG_20150323_210118_zpsch7ybyyw.jpg


 


image%203_zpsszg9mhe5.jpg


 


image%202_zpsvnueg9sg.jpg


 


IMG_20150323_210104_zpsrzqweac5.jpg


 


image_zpssowzbgin.jpg


 


Let me know what you guys think!


Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tested Carplay with your firmware? Does that still work fine? Does carplay run any differently? I have an iPhone, not an Android right now, so the last thing I'd want to do is break the Carplay I do use for Android auto that I don't use. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have an iPhone but I do have a friend with one. I will try to get him to try it in my car sometime today. I would think it would but we shall see.

I have a 4000. If you want help bug testing your firmware let me know. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 4000. If you want help bug testing your firmware let me know. 

 

 

Same here

 

Thanks guys, I'll keep you posted. I want to do this in a controlled manner.

 

DP3343 I'll let you know this evening if CarPlay works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've updated the original post with known issues so that everyone can track progress.

 

Well pandora not working over bluetooth is interesting. It should be seen if that affects both Android and iOS. I don't use Pandora, but I know it's a pretty popular app. It is interesting that Pandora isn't supported in Android Auto nor in Carplay. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well pandora not working over bluetooth is interesting. It should be seen if that affects both Android and iOS. I don't use Pandora, but I know it's a pretty popular app. It is interesting that Pandora isn't supported in Android Auto nor in Carplay. 

im referring to the pandora NEX app that runs on the native NEX OS. but I also need to check to make sure its not my phone (I am rooted and running a nightly CM OS on my nexus 5). AndroidAUTO does not support pandora in the music section and I don't think carplay does either. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

im referring to the pandora NEX app that runs on the native NEX OS. but I also need to check to make sure its not my phone (I am rooted and running a nightly CM OS on my nexus 5). AndroidAUTO does not support pandora in the music section and I don't think carplay does either. 

 

Keep us posted. Thank you for your help giving us the updates that Pioneer is too lazy to give. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keep us posted. Thank you for your help giving us the updates that Pioneer is too lazy to give. 

I'm thinking its a licensing issues as Google must approve the HW to run AA so I somewhat understand the lack of receiving this update. 

 

However not receiving anymore FW updates at all after less than a year is what I find offensive. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×