Jump to content
AVIC411.com
Sign in to follow this  
Gregavi

Rear Channels are barely audible

Recommended Posts

I have an Pioneer AVH 4200NEX that I have configured as follows:

Front Pre Out into my Power amp Front Inputs

Sub Pre Out into my Power amp Sub Inputs

Rear speaker level out from NEX connected directly to my rear speakers. 

 

I have the NEX set to ON for Rear Speakers ON/OFF selection.

 

My rear speakers are barely audible in this setup. Is there some other setting on the NEX that needs to be set in order for these rear speakers to play at a reasonable volume? I understand that the Pre Outs to a power amp for the fronts is obviously going to produce more volume, but I expected to have a reasonable amount of volume from the rears. Even if I "Fade" the balance all the way to the rears, they are still barely audible and if I crank up the rears with the balance all the way to the rears, I get a bit more volume but it starts to distort more than I would expect. Any help is appreciated.

Thanks in advance.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry to send you on a wild goose chase. it was the first thing that came to mind.

 

what kind of car? factory amp installed? using a harness of any sort?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×