Jump to content
AVIC411.com
jazzym3

X930bt stay stuck in splash screen

Recommended Posts

Hello, I have a huge issue, I have a Avic x930bt, it happened out of the clear blue I started my car up and it wouldn't boot up. All I would get is the Pioneer splash screen and it stays there, I tried to download the update for the firmware and put it in but it did not work. Now I am trying to just go back to the original 3.00 firmware but I don't know how to get it and reinstall it so it can work again. Does anyone have any ideas on how this works and can help? Very much appreciate it skip.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, jazzym3 said:

Hello, I have a huge issue, I have a Avic x930bt, it happened out of the clear blue I started my car up and it wouldn't boot up. All I would get is the Pioneer splash screen and it stays there, I tried to download the update for the firmware and put it in but it did not work. Now I am trying to just go back to the original 3.00 firmware but I don't know how to get it and reinstall it so it can work again. Does anyone have any ideas on how this works and can help? Very much appreciate it skip.

What update and what happened when you tried to install it?   Did it do nothing?

Have you tried TestMode?   BTW, I see no point in installing v3.x software. If it happened out-of-the-blue then It sounds like a hardware problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, jazzym3 said:

i tried to install firmware 3.002 but it wouldn't work, all i keep getting is the splash screen.

So Testmode booted and you saw the menu? That's really all I wanted to know for now.  That says your unit isn't totally bricked. There's some Youtube videos on TestMode but the operation is different between the X and Z series (different buttons). You probably won't need it anyway.

If your unit already has 3.x on it, it won't do anything. So I'd try installing the 2017 maps/app. It is in the Z series sub-forum. First read and Install the shortfuse hack. That prepares the unit for the map installation. BTW - Z and X series use the same update. Good luck - you've got a lot of reading to do.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I did that but I'm having a hard time trying to find the short fuse hack file, is there any way you can send me a link to it? It would be so much easier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, jazzym3 said:

Okay, I did that but I'm having a hard time trying to find the short fuse hack file, is there any way you can send me a link to it? It would be so much easier.

Shortfuse Hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

My apologies, what I meant to say was I found the shortfuse hack post but the actual WinZip file that's supposed to be attached didn't work, I was wondering to see if you could send the link for that for me to download?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, jazzym3 said:

My apologies, what I meant to say was I found the shortfuse hack post but the actual WinZip file that's supposed to be attached didn't work, I was wondering to see if you could send the link for that for me to download?

I don't know why some people have trouble getting that file. I can download it. I even reposted it here: http://avic411.com/index.php?/topic/83535-map-update-hack-using-shortfuse-method-z110-z140x920-x940/&do=findComment&comment=347222

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×