Jump to content


cpkdude

Member Since 19 Aug 2010
Offline Last Active Apr 22 2017 07:14 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: X930BT Connects to iPhone 6 but won't play audio

16 April 2017 - 09:36 PM

Hi all! My problem is in the title, and I'm hoping someone can help. I've been searching on this forum for the past couple of months but have yet to come up with anything, so now I'm asking for help.

The unit came with a vehicle I purchased, and from what I can tell has been updated to the 2013 maps pack. I guess there's a 2015 one too?

Anyway, my phone will connect and show its playing on the screen but no audio comes out. Same with an iPod.
Also, the auxiliary doesn't play anything when connected.

Any help is appreciated because I'm sick of CD's taking up space in my glove compartment.

 

Which phone are you using, and which iPod? 


In Topic: Bluetooth gone after firmware update

05 December 2016 - 01:43 AM

Ok witnessed another problem after this above method which helped me.
 
It seems that everytime I turn the bluetooth off, the bluetooth software gets screwed up. When turning bluetooth off the the bluetooth settings menu on the unit, the bluetooth turns off but cannot be turned on again. When you try it just kind of keeps loading then sometimes I end up in the same state I was with the previous issue where things are blanked out.
 
Fortunately, the software/firmware update still works after. This software is very ropey, so a heads up for anyone else with same problem.


The fix, loading 10.2 and 11.0, also worked for me. And yes, turning OFF Bluetooth caused the meltdown. Extremely crap software from Pioneer, especially when their solution is to milk customers for $230, when they likely know this fix will work. Last Pioneer auto product I'll likely purchase

In Topic: Bluetooth gone after firmware update

04 December 2016 - 08:54 PM

Thank you Sir.
 
This worked for me. This morning my Bluetooth, while I was streaming music, randomly just stopped, and then the Bluetooth was literally inoperable. Have been using the system for about 2 years with no problems and randomly the Bluetooth part of it just stopped working. Same symptoms as others, options greyed out, firmware showing '------', etc. 
 
I have already done the application update manually before, so didn't bother with that but the Bluetooth firmware files you posted were perfect. I did the first update initially, and the Bluetooth actually started working at this point already for me, but I did the second one anyway. Both updates took about 5 minutes.
 
:-D


regarding time - did each update take 5 minutes, or did each update take 2 1/2 minutes? Thanks

In Topic: Bluetooth gone after firmware update

04 December 2016 - 08:19 PM

You followed the instructions of a 5 yr old post and loaded BT v3.11? What headunit do you have? Z110, Z120, Z130, Z140? What app/map version are you running? I believe the current BT is v3.32. It comes with the 2015 map upgrade.

 

Where can you find this combo 2015 map / Bluetooth upgrade?  And do you know if it kills the voice recognition features of the x920bt headunit?  I seem to remember reading that a certain upgrade killed the VR system, which I use frequently, but have finally been hit by the dreaded "greyed out Bluetooth menus" problem.  The unit has been bypassed, so sending into Pioneer would be useless and expensive