Jump to content
AVIC411.com

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. Maps Not Displaying

    Hi y’all I just got my 8200 back from wonderful Pioneer service center ($230.00 later) for an unresponsive touch screen. I hooked it up and everything is hunky Dory now except I get not maps whatsoever. Needless to say I’m a bit pissed! I had maps before I sent it out and now there is nothing. I was also having issue with the time adjustment as I had to up the GMT by 7 hours so that it would jive with my time zone (Central) but it seems to have corrected itself now. I had the setting in Automatic at first and it was way off even though I had great reception to most all of the satellites. hrs. I waited a while and tried the Automatic setting once again and it seems to be fine now. SMH. But, the maps are not present. In the info. they are all saying “inactive content” but the licenses are there. I cannot navigate anywhere nor poly a course because it doesn’t know where lm at! WTF? Before I Box this thing back up and ram it up their keisters, is there possibly a debug setting that possibly got disabled that you folks can help me with? I have reloaded the FW 1.07 a couple of times to see if that was an issue but to know avail. Thanx for the help!
  3. Yesterday
  4. Source menu

    They are not grayed out they are just not there. I did a reset but no change. I was wondering if bypass made them dissapear. I also tried applying parking brake, but no change.
  5. Source menu

    All inputs show up except HDMI and USB.
  6. Hallo! Ich habe das Avic-F930BT und würde mich freuen, wenn mir mal jemand helfen könnte! Ich habe anfangs die 3 Dateien auf der SD Karte. Stecke Sie ins Radio und muß dann mit beliebiger Taste bestätigen. Radio führt diesen Test durch und danch hole ich die SD Karte wieder raus.Nach dem Skript muß ich die Zündung ausmachen. Ist das richtig? Das Radio reagiert sonst auf keinen Tastendruck. Dann stecke ich die SD Karte in meinen PC und spiele das Kartenmaterial drauf. Immer wie in allen Foren beschriben aber ohne HEX da ich da nicht durchblicke. Habe aber schon ganz viele Cardinfo Dateien probiert. Stecke die SD Karte wieder ins Radio (Zündung ein und boot) oder Radio ist schon an aber nichts passiert, egal welche Dateien auf der SD sind. Es ist immer das gleiche. Er erkennt nicht mal eine SD Karte. Auch schon verschiedene probiert! Von 4 bis 32GB. Was kann ich noch tun? Wäre schön wenn jemand aus Mitte Hessen oder so kommen würde und mir persönlich helfen könnte.(Frankfurt,Gießen,Siegen) Besten Dank schon mal für eine Hilfestellung. Besten Dank Hello! I have the Avic-F930BT and I would be happy if someone could help me! I initially have the 3 files on the SD card. Plug it into the radio and confirm with any key. Radio does this test and then I get the SD card out again. After the script I have to turn off the ignition. Is that correct? Otherwise, the radio will not respond to a keystroke. Then I insert the SD card into my PC and play the map material on it. Always like in all forums but without HEX because I do not see through it. I have already tried a lot of Cardinfo files. Put the SD card back into the radio (plug it in and boot) or radio is already on but nothing happened, no matter what files are on the SD. It's always the same. It doesn't even recognize an SD card. Already tried different ones! From 4 to 32GB. What else can I do? Would be nice if someone from the middle of Hessen or something would come and help me personally. (Frankfurt,Gießen,Siegen) Many thanks for your help. Many thanks
  7. Hello, I have Pioneer_T1000-25818.zip but can't find the proper password. And it isn't "PASSWORDPASSWORD" . Could I please have the right one? Thank you. I do have ShortFuseScript.zip and would be good to go. Found what I was looking for, thank you. I was missing the other password. Updating as I type with 18 minutes to go. Thank you RonS
  8. Last week
  9. 1- Call Pioneer and request this feature be added back. I’m wondering if someone backed into something after setting it up improperly and then sued Pioneer. 2- CarPlay works fine for me. Sorry, I can’t check Android Auto. 3- Have you done the software bypass? I’ll double check, but I haven’t noticed this.
  10. Official AVIC NEX Bypass (AVIC NEX Units Only)

    I have a AHV-W4400 and installed the MicroBypass. But the 4400 has a GPS now and it picks up the cars speed. Any one know if there is a way to by fully pass the AVH-W4400NEX?
  11. I upgraded from Avic Z140 to the AVH-W4400NEX last week. I never used the GPS on the Z140 and found it was very inaccurate hence I went to the 4400. Compared to the Z140 this is MUCH MUCH faster and more responsive. Much better screen. and the Bluetooth works. I love the Android Auto (wired, since Samsung still does not support wireless). Few concerns: 1- Missing parking line in back up camera view 2- Steering wheel phone off hook and hang up buttons do not work, while Android auto is running. 3- I used the MicroBypass, but the GPS still picks up the cars speed and locks up the menus when in motion. It re-enables them as soon as the speed is 0. Anyone has any solutions for these?
  12. I just installed a shiny new AVH-Z3100DAB+ for the CarPlay features (this was an update from an AVIC-F20BT). Sadly CarPlay is giving me a little grief with my iPhone 8+ and seemingly any app that isn't Apple branded. I use Google Play Music so that's what I'm looking to use, I also have Overcast for Podcasts. If I plug in the 8+ it initially starts up OK, Play Music is working fine and I can navigate and play music. But if I tap Maps it switches to that then when I try to switch back to Play Music (or Overcast) I get a black screen. Music plays the fine in the background the whole time. Disconnecting and reconnecting the phone doesn’t seem to help. I can plug in my Wifes iPhone 6S and hers continues to work without issue doing all the same things. Switch back to mine, still dead. Back to hers, works fine… and so on back and forth. Both running iOS 11.4 too. Is there any known issues with the iPhone 8+? Or with this unit in general? I'm happy to get any ideas on getting this working correctly.
  13. Source menu

    does it not show them at all or are they greyed out? When you touch the down arrow after pushing the home key, do any of the inputs show up. Do any other inputs show up?
  14. AVIC Development Mod - Developer Debug Menu

    I bought a Pioneer AVH-X3600BHS a few years ago with the hopes of the AppRadio function being awesome. I bought the necessary add-ons, but it has never worked. I've scoured the internet and found the topic on this site. I am admittedly completely ignorant to how the process works. Will following the steps replace my OS and GUI? Will the radio function, DVD player, and backup camera still work? Will I need different hardware to attach my Samsung Galaxy S8? I'm completely lost. I've scoured YouTube for a walkthrough of this, but have struck out. I'm typically someone people ask for tech advice, but this is way over my head without help from people with better understanding on this stuff. This site appears to be full of such people. Please help.
  15. AVIC 8200 NEX source menu

    The HDMI and USB option is not coming up in source menu. I cant use mirror link or Android auto without it. How do I fix it? I already tried a reset.
  16. Great tip, I don’t have steering wheel controls I found out these “ON screen skip buttons” don’t do anything in Apple carplay music source with google play music running. Anyone else try with stopify etc?
  17. I bought a Pioneer AVH-X3600BHS a few years ago with the hopes of the AppRadio function being awesome. I bought the necessary add-ons, but it has never worked. I've scoured the internet and found this link on this site: http://avic411.com/index.php?/topic/81468-the-avic-development-mod/ . I am admittedly completely ignorant to how the process works. Will following the steps replace my OS and GUI? Will the radio function, DVD player, and backup camera still work? Will I need different hardware to attach my Samsung Galaxy S8? I'm completely lost. I've scoured YouTube for a walkthrough of this, but have struck out. I'm typically someone people ask for tech advice, but this is way over my head without help from people with better understanding on this stuff. This site appears to be full of such people. Please help.
  18. Hi guys, I would like to have your opionion on how to set up correctly my backup camera with my X920BT. The camera works on ''rear view mode'' but i'd like it to work automatically when i'm in reverse. The thing is, it seems like my harness doesn't have the reverse wire (purple w/ white strips). I have the amp and mute wires left. Would the amp wire have anything to do in this case ? Another question, is it possible to have a full screen rear view in the rear view mode? As it is, it's only half screen with gps. Thanks ! David
  19. I had the 8000nex before upgrading to the W8400NEX. Unless price is a big concern, I would go with the W8400NEX. The W8400NEX feels like a true version 2.0 of the NEX platform. The NEX GUI has been updated for the first time. It is far less buggy and more responsive. The 8000NEX, 8100NEX, 8200NEX, and 8201NEX were all essentially the same software and hardware, with only minor upgrades.
  20. Extract and Repackage Image.img

    I'm sorry that the topic died! ...
  21. For those of you that have this unit, are you pleased with it? I've been using a z150BH in an 09 suburban but have since removed it from the vehicle since i recently traded it for a 2013 escalade. I was looking at the 8200nex but then was told about the w8400 that just came out.
  22. There is a warning which you can touch to acknowledge, but it goes away on its own after a few seconds. Also, there is no longer a CarPlay warning window.
  23. Does it still have the absurd warning window every time you start the car that you have to touch to accept?
  24. Hello, I’m new to the site and development on the Sph-da120. how did you achieve this navigation on the unit? Matt
  25. So I recently acquired a skyline r32 gtst that came with an avic-mrz05. Thanks to a thread on this site, I was able to change the language from japanese to english, but now I'm looking to wire up an amp/sub. The car has the carrozzeria speakers as well. 2 tweeters, 2 front speakers and 2 rear. I was looking at the rear speaker set up and their seems to be an amp for the two rear speakers. I would like to tap into the rear speakers wiring for my amp/sub but was wondering if the existing amp would interfere with doing so. Does anyone have experience with this system?
  1. Load more activity
×