Jump to content
AVIC411.com

krankintacoma

Members
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About krankintacoma

  • Rank

  • Birthday 03/03/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Danville, Va.
  • Interests
    Loud Systems, Custom Installs
  1. 8200NEX Searching for GPS Signal

    UPDATE: Pulled the CONSTANT 12V Fuse (the one that feeds YELLOW wire) for the 8200NEX & left it out between 5 - 6 hours, reinstalled fuse & problem gone. GPS found & working again.
  2. 8200NEX Searching for GPS Signal

    Two under the plastic dash, one on top of the dash. I'll add that I tried a new GPS antenna on top of the dash when troubleshooting the 1st 2 headunits with no changes. Once I received both units back from the service center (with no repairs performed), GPS antennas still in their originally installed locations, both worked perfectly fine. I'll also add that in radio settings menu, under Connection Status, Positioning Status, says: No GPS & both satellites read x0 even with a temporary, new GPS antenna sitting on top of the dash. I'm leaning torwards it's a bug in the Navigation system.
  3. 8200NEX Searching for GPS Signal

    I'm a dealer for Pioneer & I've seen this issue 3 times this year alone with the AVIC-8200NEX headunits (2 were back to back...one from our store & the other from a Florida dealer). All firmwares up-to-date, reset, factory restored, unplugged, new GPS antenna, etc...nothing fixed the "NO GPS" issue. Removed units, sent to Pioneerfor repair....when they received the 2 units, called me to inform me both were worked perfectly. I'm guessing the radios being unplugged for a certain length of time (between removal & being shipped to Pioneer) resolved the issue. Tried attaching 2 photos of the 3rd radio with this exact "Searching for GPS Signal" problem....using Chrome on my phone, laptop, and Internet Explorer with a failed to load message. Why am I having such a difficult time uploading photos here???
  4. w4400nex how to bypass e brake

    Hold the lower left screen (quadrant) for exactly 10 seconds.
  5. w4400nex how to bypass e brake

    Unfortunately, I don't own a W4400NEX to test "in vehicle". I merely have a display model to play with (as shown in my video)...but there should be no snipping or cutting of any wires or cables, all connections should be made (GPS, VSS, etc.) and VIM and MENUs are to remain operational at all times.
  6. w4400nex how to bypass e brake

    20181206_145341.mp4
  7. w4400nex how to bypass e brake

    Yes I do believe so. Update the W4400NEX to 1.01 and after reboot... Do the AVIC "SET ON" bypass in the lower left screen that everyone is already familiar with.
  8. w4400nex how to bypass e brake

    Who's ready for the true AVH-W4400NEX bypass???
  9. w4400nex how to bypass e brake

    How'd you access the hidden developer screen/menu??
  10. w4400nex how to bypass e brake

    I finally got around to trying my idea....it sends the radio into "AMP ERROR" mode....so that's a no go. I put the pin back to its original location, removed all power from the unit, hooked it back up, the "AMP ERROR" was gone, & the radio went back to normal operation.
  11. W4400 Newbie Questions

    Has anyone tried moving the MUTE (YEL/BLK) wire to the only other open pin location & grounding it yet?? Like the older AVIC units were.
  12. w4400nex how to bypass e brake

    Has anyone tried moving the MUTE (YEL/BLK) wire to the only other open pin location & grounding it yet?? Like the older AVIC units were.
×