Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'steering'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Found 4 results

  1. I'm a new-bie, but looking to see if anyone has experience with installing the new AVIC Z150 in a Tacoma Pickup. There are postings here about bypassing the interlock for NAV/DVD. Anyone have experience with maintaining steering wheel controls on the Toyota. Axxess with a wiring harnass? How about fit in double DIN slot? Anyone found a way to use the built-in microphone for telephone rather than the external microphone? How about routing the GPS antenna to the dash? Thanks!
  2. Hey guys, ive got an X710BT headunit in a 2013 challenger, I have the c2r-chy4 interface and the swi-ps interface. If the swi-ps is DISconnected the wired mic for my bluetooth phone works perfect, caller can hear every word I say. When the SWI-PS installed everything works except people cant hear me talking to them (I hear them fine) The steering controls work properly and I called PAC-Audio and they did the typical blaming of the headunit but I dont trust them. Anyone run into this problem? Just a note also, If I plug in the headphone jack from the swi-ps half way the volume buttons on the steering wheel work but the change track dont (because its only in 1/2 way) but the mic works at that point. Any suggestions?
  3. For the last year, Ive been dealing with a finicky PAC SWI-PS control module. I re-programmed this thing about 50 times and still couldn't get it to work properly. What did I do to figure out the solution to this issue? I'll get to that in a minute. Background: I drive a 2007 Camry equipped with a Z110 (upgraded to Z130 & bypassed), HD-Radio add-on (GEX-P20HD), traffic tuner add-on (ND-TMC10), PAC SWI-PS steering wheel control module, jailbroken iPhone 4S, and a few custom add-ons [modified dash kit with LED indicator light & IR senesor for hidden DTV converter & antenna, iPhone dock with hidden wiring, full internal LED bulb replacements, LED footwell lights, HID headlight kit, DVD headrests with built-in Nintendo games & wireless headphones, and Viper alarm with iPhone remote start]. I also managed to design a high powered system with two amps (1000W RMS) and two hard-hitting 12" subs in the trunk, all on stock battery/alternator (yes, this is possible). I plan to make a youtube video of my car, I just haven't taken the time to do so; I will keep everyone posted. Now, back to why I wrote this thread; the PAC SWI-PS. As I approach police cars on my daily drive, I have trouble turning off the video thats running while the car is in motion. Sometimes I just want to switch the source in a pinch, but i have to do a few touch screen motions to do so. All because my PAC SWI-PS decides NOT to work at any given moment. But this is no longer an issue. What did I do to remedy the situation? << ........drumroll .......... >> I programmed the PAC SWI-PS with the car running, headlights on, and the AC (or heat) at full blast. Why does this work? Because the PAC module uses voltage-dividing levels to determine which button is pushed. If it is programmed with the car cold, the problem occurs when the headlights are turned on, or the AC/heat is turned on, the voltage-dividing levels are changed. I found this out by noticing one of my VOLUME buttons on my steering wheel would consistently act as my SOURCE button when the headlights were on (very irritating). This indicates the values of each button has shifted, some of which was out-of-range for the desired voltage levels. Thus, with the headlights & AC/heat on while programming, the voltage levels of the steering wheel buttons are still within the desired range when the lights are off. Conclusion: I am now so happy with my system responding to my every wish. Thank you for reading my post.
  4. Steering Wheel Remote for Z120BT

    I am looking for a steering wheel remote that is compatable for the Avic z120BT. I have been looking all over the forum and have been getting very confused. I have found the CD-SR series but am unsure if any of them work for the z120bt. I dont know if I need the CD-SR1(http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Accessories/Remote-Controls/CD-SR1), the CD-SR100(http://www.crutchfield.com/S-cRcddkRZuz4/p_130CDSR100/Pioneer-CD-SR100.html), or some other type of remote. Also does anyone know of any type of remotes for this unit that something other than IR (i.e. bluetooth, RF, ect.). Thank you for your help.
×