Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'tts'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Found 3 results

  1. Changing the Nav Voices

    I bought an 08 Xterra with a previously installed AVIC-F900BT. I've run the gambit of issues this unit seems to have and have fixed them as they come up - so far. I am running the Hybrid 4.01 SW update mod, Difaltia 3.6 mod, and IGO 8.3 2016 Q3 mod map packs for the west coast. After a bit of research and trial and error I have successfully swapped Samantha's TTS (US) voice for Serena's TTS (UK) voice and it is more pleasant. However, I am unable to swap from Jason (US) to Serena (UK) in the regular voice prompt. I have added LANG_ENG_UK_F1.ZIP to the LANGUAGE folder and the associated voice ZIP to the VOICE folder. It took a minute for the system to recognize Serena TTS, but it does not seem to recognize the other voice package for the UK. I have "uncommented" on different occasions the following script lines: ";voice_key="Eng_uk_f1" ;(EU Female) F500, F700, F900, F90" ";voice_key="Eng_us_m1" ;(US Male) F500, F700, F900, F90" With no success. It always, and only reads Jason ENG (US) as one of the defaults and does not recognize the (UK) pack as an option. Do you think I need to "uncomment" one of these? [device] ;Uncomment the device you are using. Make sure you comment out the existing one if you change it. type="PIONEER746UC" ; US F700/900/710/910 ;type="PIONEER746EW" ; Euro F700/900/710/910 (I am hesitant to swap these as I have no idea if it will change the UI or FM bands to EU settings.) ;type="PIONEER749EW" ; Euro F500 ;type="PIONEER749UC" ; US F500 ;type="PIONEER746CA" ; CA F700/900/710/910 ;type="PIONEER749CA" ; CA F500 [local] ;Uncomment the voices for your country. Make sure you comment out the existing ones if you change it. ;voice_key="Eng_aus_m1" ;(AU Male) F500, F700, F900, F90 ;voice_key="Eng_aus_f1" ;(AU Female) F500, F700, F900, F90 ;voice_key="Eng_uk_m1" ;(EU Male) F500, F700, F900, F90 voice_key="Eng_uk_f1" ;(EU Female) F500, F700, F900, F90 ;voice_key="Eng_us_m1" ;(US Male) F500, F700, F900, F90 ;default_language="english AUS" ;(AU) F500, F700, F900, F90 ;default_language="english GB" ;(EU) F500, F700, F900, F90 default_language="english US" ;(US) F500, F700, F900, F90 (Possibly change this to UK instead of US?) Thoughts?
  2. AVIC F930/940 TTS Files

    Hi all, I've updated my F930BT to the new 2012 maps, and like many of us I've lost my French TTS functions. Unfortunately, I haven't done backups of these files before the update (shame on me!) and I'm unable to find them on Internet even with heavy Google search. And my F930 DVD is completely useless, unless I want to progress in Dutch of Czech... Has anyone made backup of French TTS 'Virginie" files, and share them here? Thanks for your valuable help! Bertrand
  3. AVIC-900BT issues

    Hey everyone, I just installed my Pioneer AVIC-900BT. Not sure if this is an easy fix or not but I noticed that my radio signal for FM and AM stations is really weak. Is there a way to increase my signal strength? Also, I updated the firmware from 2.006 to 2.008. It's great but my only gripe is that I can't get my TTS to work properly. It just tells me to turn right but no street names. I noticed that under the system settings/language I only have Jason available. How can I get Samantha TTS? Thanks
×