Jump to content
AVIC411.com
sushi714

AppRadio Mode not working - AVIC-5201NEX with iPhone 6S

Recommended Posts

Hey everyone,

I just got a new AVIC-5201NEX unit put in my 2009 VW Jetta yesterday at a local Best Buy and haven't been able to get AppRadio Mode to work. CarPlay seems to work just fine when I connect my iPhone 6S via Lightning cable to the USB extension. I'm aware that there was an issue with phones that have been upgraded to iOS 11 and I'm admittedly on iOS 11.3, but I figured Pioneer might've fixed the issue, since I didn't see my model listed on the incompatibility list (https://pioneerelectronics.com/PUSA/Car/AppRadioMode). 

I am using an Apple MFI Certified Lightning cable (I think it's even the one that came with my iPhone or iPad Air), so the only thing I can think of that could be contributing to the problem is this aftermarket USB PassThrough kit I had installed at the same time as the head unit, which I have connected to USB port 1 on the back of the AVIC-5201NEX: https://www.doubleapex.co/products/usb_passthrough_usb01. However, in the reviews, there was someone who reported it working properly with the 4000NEX (although I'm not sure if "working" included AppRadio Mode functionality).

Can anyone provide any input on compatibility with AppRadio Mode with this setup or any suggestions regarding settings -- either on the head unit, itself, or my iPhone -- which might allow AppRadio Mode to work? Thanks in advance for any help! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to use Apple A/V digital adapter that sends digital signal, via hdmi. Go to settings and on input for smartphone, set connection to digital adapter. Turn apple CarPlay off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×