Jump to content
AVIC411.com
RYANPSTEEL

w4400nex how to bypass e brake

Recommended Posts

On 12/7/2018 at 12:47 AM, krankintacoma said:

Yes I do believe so. Update the W4400NEX to 1.01 and after reboot...

Do the AVIC "SET ON" bypass in the lower left screen that everyone is already familiar with. Also, I believe a micro bypass is still required on this headunit as well.

 

20181206_145341.mp4

Edited by krankintacoma
additional information added

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don’t kno what happened, but I took my truck back to the audio guys at my local shop, and complained, Because I initially paid for the bypass, and it wasn’t working, but after they took my truck for about 20-30 minutes, and gave it back, I can watch videos and use wireless and have full capabilities while in motion. 

 

 

UPDATE..... I am still able to have video in motion, but wen i use my apple navi via carplay, sometimes it run normal, and sometimes the triangle/arrow that represents me moving on the road, faces sideways and messes up my auto re-route..... anyone that was able to do the bypass have this issue? 

 

UPDATE# 2 A few after my first update, to this text I installed the micro bypass and updated to 1.0.1, and haven’t had any issue as of yet

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Studderman said:

did u end up completing the bypass process? 

 

you just need the latest firmware which is 1.01 and then the SET ON bypass works by pressing and holding the bottom left corner for a long time. this worked for years on Pioneer head units but was not in the original firmware on the 4400NEX but was put in in firmware 1.01

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/9/2018 at 10:46 PM, tubatransport said:

you just need the latest firmware which is 1.01 and then the SET ON bypass works by pressing and holding the bottom left corner for a long time. this worked for years on Pioneer head units but was not in the original firmware on the 4400NEX but was put in in firmware 1.01

Yes i found that out, i hooked up the micro bypass too, just in case, all is well vid in motion and my navi works fine. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/9/2018 at 7:21 PM, Studderman said:

 

Unfortunately, I don't own a W4400NEX to test "in vehicle". I merely have a display model to play with (as shown in my video)...but there should be no snipping or cutting of any wires or cables, all connections should be made (GPS, VSS, etc.) and VIM and MENUs are to remain operational at all times.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/10/2018 at 3:46 AM, tubatransport said:

you just need the latest firmware which is 1.01 and then the SET ON bypass works by pressing and holding the bottom left corner for a long time. this worked for years on Pioneer head units but was not in the original firmware on the 4400NEX but was put in in firmware 1.01

Hold the lower left screen (quadrant) for exactly 10 seconds.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/9/2018 at 10:46 PM, tubatransport said:

you just need the latest firmware which is 1.01 and then the SET ON bypass works by pressing and holding the bottom left corner for a long time. this worked for years on Pioneer head units but was not in the original firmware on the 4400NEX but was put in in firmware 1.01

So in summary it worked after updating to firmware 1.01?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×