Jump to content
AVIC411.com
RYANPSTEEL

w4400nex how to bypass e brake

Recommended Posts

I have the same question ...

I wired mine using my old appradio bypass .

I can watch video while sitting still and low speed .

Once I start moving like 5mph + it blacks the screen out and displays safety message .

The VSS isn't hooked up , so how is it determining speed ?

GPS antenna ?

 

Thanks 

Todd 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem,  even though I installed the MicroBypass.  And the AVIC hold the screen to disable does not work here.

 

Any Help would be appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m having the same problem, I’m so frustrated, I purchased this unit thinking it would be an upgrade to my appradio 4. I should never had spent the money on this unit:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, I just took my unit out, disconnected the GPS and connected the parking brake wire to a switch that is grounded . I start the car, flip the switch on then off and can now watch my videos without my screen blacking out!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried unplugging the gps antenna it did work until you lanch google maps or apple maps which uses the phones gps. Once the phone connects the same screen comes back once you reach 5+ mph. So that solution is not the answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/4/2018 at 11:00 AM, krankintacoma said:

Has anyone tried moving the MUTE (YEL/BLK) wire to the only other open pin location & grounding it yet?? Like the older AVIC units were.

What do you mean? What pin? And what would grounding it do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×