Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'gps'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Found 24 results

  1. X950BH MAPS?

    just wondering if anybody knew where the latest maps can be found for the X950bh i can't seem to find them anywhere. i've searched the forum to no avail and it seems most sites just act as if this model was never made but have the x930bt etc. thanks for any info gained
  2. Off road mapping

    Hi there, Can anyone tell me if it is possible to get off road mapping into my AVIC unit?
  3. GPS/Maps Won't Plot Route

    I have just installed an 8000NEX. I like it except that it will not plot a route in maps. I get a straight line from where my vehicle is to my final destination. As I drive, the distance shown diminishes and direction (NESW) is shown. But there is no street-by-street route. And there is no turn-by-turn announced. I updated the firmware today and I still have this problem. I've looked at every setting I can possibly think of, but nothing seems to help the situation. Has anyone run into this problem AND have a solution? packmann
  4. I have the unit for about 4 months now and I had no problems. Since yesterday GPS is no longer working. It keeps says "autodetecting GPS receiver". I did reset it from the button on the upper left corner and from the GPS software, but still nothing. Any ideas? Also how can I hard reset the unit?Thanks
  5. AVIC-F900BT

    Good night. Came to me a problem on my car radio. So I turn on the radio it self gets in image navigation and the introduction last few 10 seconds the screen goes black but the radio still work, if you reset it does the same process beginning I would also like to know if the the SD HC card to update the radio without being with the original card. I await response Best wishes
  6. no gps signal

    So my z120bt was having da same prob i emailed pioneer and they neva responded soooo i took my radio out popped my gps ant. out of its green holder and wiggled it and i started to get an signal soooo i took a file and filed da end down seems dat da lil prong in da middle on da unit has pushed down sum once i did dat it went to workin just fine not sure if this will help anyone else but it sure helped me .....................just wanted to share my findings wit sumone since this site help me upgrade my unit
  7. I have the App, but I seem to be having a problem with navigation. I can be at a (known) given location 75 miles from home, plug in Go Home and the calculation appears. The map shows my progress as I drive home, but the sequence of turns, distance to turns, distance to home and ETA never appears. The route list seems locked on the right even though the vehicle on the map is shown as moving. I also hear no vocal guidance even though I paid for it and have it installed. There are no instructions that I can find in the manual that tell you how to trigger the start of the navigation process. Pushing the start button on my iPhone or on the AR3 screen does nothing, pushing the Navigate button does nothing either. So while I can see the GPS is working, does this App not give you automatic sequencing of waypoints with verbal commands? Does it not give you a countdown ETA as you get closer to the destination? I bought this thinking it would... but it either isn't working or its not really intuitive. All this and there's no way to email tech support at MotionX.
  8. Hi all, Would really appreciate some advice! I've had my avic-f940bt installed in a Mazda 5 (08) for about a year and love it, but the other day I had the first problem. In changing the volume I started to hear an odd electronic crackling sound, kind of like feedback but just when the volume control was changed. Then the volume suddenly went loud and now it seems that somethings happened that means the volume is stuck louder. The volume control still has an affect but not as it should. To explain, it means that setting the volume to 0 the volume is just barely audible and then turning it up to setting '1' it comes out very loud. The rest of the settings still turn the volume up louder, but I seem to have lost control of the lower volumes. Also, until the volume is turned up higher it only seems to come out of one side of the speakers, then both as I turn it up higher. And when I play around with the sonic balancing etc pressing the arrows makes that strange electronic feedback sound beep each time I press (definitely not the normal beep on presses that you can turn on and off!). I don't think it's a faulty volume knob because it's the same with the steering wheel controls. I'm using the stock Mazda 5 speakers and no extra amp. I only changed the headunit. Could it be a fuse? Or a blown speaker? Or a wrong wiring that took a while to show? The other thing is that the GPS fix seems to be slightly out meaning that it's always behind now when I'm driving. But not sure if that's linked or just a reception problem. Any ideas or advice would really help and thanks in advance! Dan
  9. I installed my new appradio 2 this weekend and connected it to my iPod 4th gen with iOS6. I put the GPS antenna on the dash and in the middle close to the windshield. The navigation is so slow, it refreshes the location every 3 seconds or so and sometime it jumps to some random locations (not too far but no accurate at all though). Checked the location services and everytime was on. Checked the GPS signal in the unit and it is receiving 9 satellite signals (the orange satellites are 9 and no yellow)…. Does anyone have the same experience with this unit in terms of GPS with iPod?
  10. Good Afternoon to the East Coasters... I have the Pioneer AVIC-X940BT. What's the deal with the cheesy looking "birds eye view" look on the GPS Navi Display? I have a garmin in my other car and it looks much nicer with 2d/3d roads. How can i setup the AVIC-X940BT Navi so it can show 2D or 3D up mode. Looking at the display this way, while driving is driving me nuts. It would be nice to see it like this all the time. See Pic or link. CHESSY crappy birds eye view: http://www.sonicelec...VIC-X940BT.html This is the view I want: http://www.ecoustics...car-navigation/
  11. KEEP LEFT KEEP RIGHT ANNOYANCES DISABLE?

    hey everyone, I have an x710bt and have a question. Anytime I am driving with the gps telling me where to go it constantly says "keep left" or "keep right" in so many feet/miles....its driving me nuts because it says WAY too much...is there any way to disable it from saying keep left or keep right but have it continue to tell me where to turn or what freeway exit to take? I would prefer to not have to hack into it to do this but if it comes down to it I will if someone knows a way because its way to annoying to drive with all those interruptions. Thanks!
  12. hey everyone, I have an x710bt and have a question. Anytime I am driving with the gps telling me where to go it constantly says "keep left" or "keep right" in so many feet/miles....its driving me nuts because it says WAY too much...is there any way to disable it from saying keep left or keep right but have it continue to tell me where to turn or what freeway exit to take? I would prefer to not have to hack into it to do this but if it comes down to it I will if someone knows a way because its way to annoying to drive with all those interruptions. Thanks!
  13. I have a Z120 that I upgraded to Z130 software. I then upgraded to Z140 - when I first upgraded it didn't recognize my location and my speed, direction, turning was just way off. Now, it doesn't even recognize the GPS being plugged in / no signal. Any ideas? Shitty first post, thanks in advance.
  14. Hi at all, I have got a AVIC-F20BT with a GPS problem. I had to stick the GPS antenna on the outside of the right front wing to have a good working signal. Everywhere inside the car, I have no or a bad signal. What can I change to get a better signal inside the car? Because it looks very bad with a GPS antenna on the wing Thanks for helping!
  15. Dual Band Antenna?

    Has anyone found a dual band antenna for the GPS and XM radio? It sucks having 2 antennas on my car.
  16. Z140 Motion Bypass

    Hi all, I am new to this forum but I had to jump on based on my new purchase. Im gettign ready to travel across the US from Virginia to California and I just had a new Z140BH installed. Here is what is going on: 1. Installer informed me that he would bypass to allow me to watch video on my trip - I trust him completely 2. message says parking brake lead improperly installed 3. DVD'd play when in park and in Drive ( seems that the bypass works) 4. after driving for a few minutes a warning message comes up and the video goes away 5. after slowing down for a red light the video returns ( this continues in an on and off state) I am wondering if the normal bypass worked properly but now for some reason there is a GPS / Motion based parameter that senses video playback and motion and disables the viewing. HAs anyone else heard or experienced this and if so, is there anyway around this? I havent done any firmware upgrades and this is out of hte box factory. Thaks in advance. I searched as many formums as I could and I didnt see anyone reporting this already. PS Everyting else in the system works properly
  17. GPS Antenna Issues

    Hi Everyone. I am in an area with good GPS reception, and I've tried my GPS Antenna in several different positions, and it still says Poor GPS signal and can't detect where I am on google maps or any other apps. Any thoughts on this annoying problem? What should I do? I'm new to the AppRadio, but working out the kinks and starting to like it more and more.
  18. Garmin GPS App?

    I did a short search and couldn't find anything so I was wondering if the garmin GPS apps will work with the Appradio at all? I know the new Kenwood HUs support this feature as long as you buy the "Vehilce Display Integration" app upgrade but I don't want to spend the $100 total to find out...
  19. Hi, im a new owner of PIONEER AVIC-X930BT and its me or the gps didnt offer the function to find a street corner with a intersection or something ... i can only try with a city,street and number .... and im very disapointed.... i do something wrong or its not available on that gps ? Thanks in advance for your answers ! Steve
  20. ok this is weird...if I'm listening to the FM radio, then use Home -> Apps -> MotionX, the radio cuts out. it is necessary to double-click the Home icon, and toggle the "Radio mix" button, whatever the hell that is. what is this insanity? any idea why the radio doesn't just simply keep playing in the background, like it would on a normal planet? thanks!
  21. hey folks, since this head unit doesn't have an embedded gps device and is more or less an external monitor for your iPhone, what does the hard wired gps antenna do? is the iPhone able to use it via the dock connector, overriding it's own? thanks
  22. When I launch the map app from the head unit, I get an error saying a GPS signal can't be found. The map then shows the entire USA, and I can't locate the car. But, when I check the radio settings, the GPS Check says it is getting a signal. Any suggestions? Thanks
  23. I must be missing something with the AVIC U310bt GPS, but when I go to enter an address, I start with the STATE, and then enter the CITY ... and this GPS provides me with a list of cities for that state. This is the first GPS that I have ever used that has more that one City option for a state. Am I doing something wrong here or is this just simply the worst designed GPS interface ever. Here is an example, I want to find an address in Lincoln, Nebraska. First I enter NEBRASKA for the state and then I enter LINCOLN for the city and I am presented with a screen full of options for LINCOLN (and I need to pick the proper one for the street I am looking for). Here is another example. I want to find an address for Preston, Iowa. First I enter IOWA for the state and then i enter PRESTON for the city and I am presented with a list of Preston options (this is a town of less than 1000 people) I did update the maps hoping to correct this poor interface, but no luck. Any help is appreciated as for now I gave up on this GPS and am using a TOM TOM.
×