Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'z130bt'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Found 25 results

  1. Hello All, ive just bought a vehicle with an AVIC-Z130BT installed but no backup camera. Went to install a backup camera today and found there is no violet/white wire on the plug coming from the z130bt. No wires missing from plug just no violet/white, can someone tell me what position this wire is on the plug (a picture would be very helpfull) thinking it might have the wrong color wire installed.
  2. Z130BT Map Update

    I just updated my Z130BT Map Data using P/N T1000-23348 from the 2013 version P/N T1000-22466 which worked perfectly for 2+ years until now. This updated my firmware from version 05.0000 to 06.0000 and separately updated the Bluetooth firmware from version 3.22 to 3.32. Now my unit will no longer sync with the music on my iPhone (iOs 9.2.1) nor can I connect the music using the Bluetooth interface. In addition, when I connect the phone with the usb cable the phone displays the iPod logo, the music title displays along with the countdown timer, but I get no sound or album art. On the other hand, when I am on an active call the Bluetooth music connects and plays at normal volume levels without muting and when the call disconnects the music stops which is opposite of what it should be doing. Finally, when the unit boots up it reverts back to the last source that was played but when the unit pairs up with the phone it switches to Pandora and then AHA un-commanded. I spoke with tech support at both Pioneer and Here. They advised that this is a software issue but stated that I assumed this risk as part of the licensing agreement. Pioneer also stated that I can send them the unit and they can fix the problem for $230 with a 3 week turn around. Here says it's my problem as the product was been activated which is a requirement prior to install but is willing to replace the software. However, Pioneer advised that even if the first update was corrupted, the system won't re-flash the firmware as it sees this has already been updated and is not backwards compatible to the 2013 firmware version. Has anyone else experienced this problem and if so, what is the fix? Pioneer obviously can repair this, but what procedures do they follow? From a technical point, does this unit use a CMOS battery or EEPROM to retain the data? How do I revert back to the previous 2013 firmware where all functions worked properly? At this time I have not dis-assembled the unit as I don't have the schematics Are these available? Any assistance would be greatly appreciated. FYI: I am an avionics tech so you can discuss in technical terms Gary
  3. So I formatted my USB drive that had my videos I copied from Youtube, converted online, ran through Handbrake with the settings below (im pretty sure the setting were the same) and loaded on my 64gb USB drive. Viola, the video worked great and so did the audio! It took me forever to find the settings for Handbreak that ACTUALLY worked. Handbreak settings that had worked on my AVIC z130bt. The person I found these setting from was using them on 930bt. Output settings, Container = mp4 file (no checks) Picture tab = Width 624 x (keep aspect ratio) Anamorphic = none Modulus = 16 Cropping automatic Video Filters Tab = all off Video Tab = Video Codec MPEG-4 Framerate = same as source Avg Bitrate (kbps) = 800 I basically had to start over from scratch once I was ready to use that USB again for me car. I replicated the steps above, transferred it over to my USB, plugged it in and a message came up saying it wasn't recognized. With a bit of research I realized that it had to be formatted from exfat or NTSF to FAT32. Since I'm using windows and a 64gb stick cant be formatted to FAT32 I used an app online...formatted no problem. Load the file back over to my USB, plug into the car and now the video and audio are working but are lagging really bad. like a CD skipping back in the day. Does anyone out there know why this would be happening? I've tried a ton of different settings within Handbrake, converted the files and downloaded in 360p Standard Qualitly in order to keep the file size down etc...No luck Any help would be cool
  4. For those that haven't read my previous posts, I am a very happy owner of an 8000NEX in my Audi TT. Well, my wife borrowed my car for a Saturday afternoon with her friends, and became insanely jealous! Now she wants a NEX in her 2010 Hyundai Tucson. Back in 2011 or 2012 (can't remember), we had put in an AVIC-Z130BT (it was the last model that featured voice commands). Since this is a Hyundai and not a BMW or a Benz, and we've already spent good $$$ putting in a radio before, we decided NOT to go all-out for the 8000, but to just put in a 7000 instead. The only differences are the plastic screen (vs. 8000's glass) and the standard voice navigation (8000 is supposed to have a more natural sounding voice). Is the 7000 everybit as fast as the 8000? Are the menu's as snappy and whatnot? We're also going to be using a maestro SW kit. (I'm kinda jealous on that one....Audi isn't supported for maestro kits )
  5. z130bt needed, ipod,aux and usb

    Hello everyone, okay im new at this, so please dont bash. Ive done my research around, but never could find a conclusion on how to make it work. Im buying a z130bt, i want to have the ipod cable along with the aux and an extra usb. i read that most usb hubs don't work, and since the z130 only has one usb slot it would already take up the place for the ipod connection, along with the aux connection. i have a 08 Subaru STI (non Nav) and it has the aux in the center console, would i still have that connection or would the ipod take it away? would a usb splitter work to have two usb slots instead of the factory one? Another question which there have been many topics about, the android compability. i have the Galaxy S3, and i know that with the firmware updates you can connect it now but how exactly? is it only through BT? Thanks in advance everyone. PS: really sorry if this was already answered in other forums. Ive been reading up but ive never found a concrete answer; most forums people never returned to answer the question.
  6. Has anyone done the 2013 Map Update to the Z130BT and if so, how has it worked out for you? Any problems or quirks like the last update losing voice control of navigation? Do you use an iphone 5 with lightning adapter cable? Does it still work. My Z130BT does have the 2012 map update, and I use an iPhone 5 with an apple 30 pin to lightning adapter. It works most of the time. Sometimes it will not connect and I have to unplug it or shut the car off and restart. Most of the time it is just an unplug and replug. But at least it works most of the time. The other issue is that when playing a certain podcast(the Tech Guy Leo Laporte), it will lock the Z130BT up and I must shut the car off, disconnect the iPhone and close the podcast app on the iphone. BT audio is also very finicky, sometimes it works but most of the time it won't. I was in a Nissan rental last October and the iPhone connected without issue to the stock cheap-as-they-come audio. So, I'm a little hesitant to update and find out it will now lockup for some other weird reason. So, any guinea pigs out there?
  7. A/V Controls Grayed Out

    Hello, I have a Z130BT and recently all my A/V controls (bass, treble, balance, fade, etc.) have stopped working and are completely grayed out. In the home menu, when I touch "A/V", it goes directly to the radio/cd/etc. screen. This happens when parked so I do not think it is the parking brake or anything, although I am bypassed. It all worked before and there are no other issues with the unit. I have done a search and could not find any related info to this issue. Thanks in advance for the help.
  8. hey guys, I have a Z130bt that I sold on amazon.com and the buyer is saying it wont power on. I had it in my car for a year and it worked fine, anything I can tell him to check that may be causing it not to power on or should I just tell him to return it and I'll accept the loss? He says he replaced the fuse in the back so far and his tech tried to give it direct power and nothing. He also said he got it to work once but the accessories won't turn on. Anything I can tell him to try? maybe common things or anything? ANY help is appreciated. I am NOT trying to screw this guy, so if a return is whats needed here he'll get it. I'm just trying to help him out and also avoid the loss on my end. Thanks.
  9. So this problem started on podcast number 917 and has continued on every odd numbered podcast that I have listened to through 933. What happens is that it will begin to play for about 2-3 seconds, the meta data will not show up on the screen and the Z130BT with firmware upgrade to Z140BT will freeze. Nothing will work, not physical buttons, screen, or steering wheel controls. Disconnecting the iPhone will restore the functionality. Then I must manually delete that podcast from my iPhone 5 so the Z130 can't find that podcast and will either play the next one, or pick its favorite song from Van Halen. I have yet to experiment with changing the number to even - I doubt that works, or downloading the podcast from a separate source than iCrapTunes and trying bluetooth. Specs: Z130BT ---> Z140BT iPhone 5 with iOS 6.1.4 Pioneer stock cable Apple Lightning to 30 Pin cable adapter
  10. ***I apologize in advance...I accidentally posted this in the Problems/Troubleshooting section instead of the proper spot in the General forum and can't seem to move it*** Hi, I'm looking to upgrade my Z130BT to the new Z150BH for the iPhone 5 compatibility and the prospect of using my Galaxy S4 on the head unit's screen using the ARLiberator app. I've read through the various threads and still have a few lingering questions before I schedule an appointment with my installer. 1. Will the GPS antenna and mic that was included and run through my dash for the Z130BT also work with the Z150BH or will the installer need to install new ones? 2. I'm interested in using this unit with both my iPhone 5 and Samsung Galaxy S4, which from I've read in the forum is entirely possible. The iPhone seems pretty simple as long as I purchase the CD-IH202 kit. The Galaxy on the other hand confuses me. I've read that I need an MHL adapter. Is this purchased in addition to the CD-AH202? If so, do I need to give this to the installer or is this something that I can connect myself once I get the vehicle back? 3. How is the iPhone music playback on the new headunit? I've read that its no longer as straight forward as it used to be with the Z130 as in now you need to open an app first. 4. I know that voice recognition no longer works for navigation in GPS mode. Can I still use my voice to select certain artists and playlists while listening to my iPhone? Thanks in advance for any assistance!
  11. Undo Condi's Hack Mode

    I just got the "there is no applicable program" screen after running Condi's hackmode 2.x. After doing a search, I didn't find a concise means of reverting back so I disected the installer and came up with the following: Using Super TestMode As with any mods to your AVIC, the following is at your own risk. I was successful doing the following on my X930BT (updated to X940BT) Step 1 From a PC create 2 directories on a SD card: PRG0 and PRG1 Copy the Super Testmode.KEY to the root of the SD card Step 2 With the SD card in your AVIC boot into Testmode VERIFY THAT THE FOLLOWING FILE EXISTS: USER\PRG0\APL\AV1.EXE If it doesn't, do not continue! COPY USER\PRG0\APL\AV1.EXE and then paste into the PRG0 directory on the SD card If the following files exist: COPY USER\PRGx.FLG to the SD card COPY USER\PRG1\APL\AV1.EXE and then paste into the PRG1 directory on the SD card Turn off your AVIC and take the SD card back to your PC Step 3 From your PC Rename PRG0\AV1.EXE to AV.EXE If the following files exist: Rename PRGx.FLG to PRG.FLG Rename the PRG1\AV1.EXE files to AV.EXE Step 4 With the SD card in your AVIC boot into Testmode DELETE the following files on your AVIC USER\PRG0\APL\AV.EXE USER\PRG1\APL\AV.EXE USER\PRG0\APL\AV.MSCR USER\PRG0\APL\COMMCTR1.DLL USER\PRG0\APL\CORED1.DLL USER\PRG0\APL\KILLPROC.EXE USER\PRG0\APL\MORTSCRIPT.EXE USER\PRG0\APL\TOOLHEL1.DLL COPY the following files from the SD card to your AVIC SD\PRG0.AV.EXE to USER\PRG0\APL\AV.EXE If the following files exist: SD\PRG.FLG to USER\PRG.FLG SD\PRG1.AV.EXE to USER\PRG1\APL\AV.EXE If you have followed the above exactly, your AVIC should be back to the way it was before the HACKMODE
  12. I purchased the 2012 map update and installed it today. My razr maxx connects to the z130 and I can make calls and see my contacts but the pandora and aha apps will not respond. I get an error message. Please connect...when I hit connect it says it is unable to connect to Bluetooth device. I have reset the unit and phone to resync the Bluetooth. I have been through all av and Bluetooth settings with tec support. I can play anything through the Bluetooth option but there is no info and no control from the z130. PLEASE HELP I have an 8 hour trip Saturday and really could use my pandora.
  13. z130bt Firmware update on a Mac

    So here's a good one... I'm trying to download the firmware update on a mac...The download from pioneer gives you a .exe file, which obviously won't run on a mac. Anywhere to simply just download the zip file, or the files already uncompressed? I can't believe more people don't complain about this. I called pioneer and ordered the update, but you'd figure they'd have a mac download... Rick
  14. Z130BT Voice Recognition w/o iPod

    So, I abhor Apple and their inferior products, and thus do not own an iPod or iPhone. It also makes no sense to me to spend so much money on a head unit for good audio quality, only to degrade it notably by using the stupid analog signal iPod cable. Thus, simply getting an iPod is not an option. What I do not understand is why Pioneer does not have voice recognition with regards to music when using an SD card or thumb drive that isn't an Apple product, and why it will not display album art. Has someone written software or created a hack that gets around this ridiculous limitation? There is no reason properly tagged MP3 files cannot be read by the head unit for voice recognition or album art display! Please tell me there is a solution other than selling my soul and getting an Apple product... Edit: Just to be clear, the voice recognition works well in pretty much every other aspect, so it is not an issue with my head unit. I also have the most recent firmware version installed.
  15. I have recently installed a z130BT on my Lexus ES330 (2005 model) and the FM radio has a poor reception. The factory head unit had a great FM reception, even though it didn't support HD, the quality was quite good. I live in greater LA area and there are plenty of HD and regular FM channels that are broadcasted here. Has anyone had a similar issue? The connections seem ok and the antenna hasn't changed since I swapped out the factory HU. I spoke to Pioneer and they asked me to send the unit for examination, if I cannot fix it. I also heard that adding a FM booster will improve the reception, but is that really necessary? thanks.
  16. I upgraded my Z110BT to Z130BT soI now have the feature that as you type an address it shows only the characters that are valid from the database and once the number of results gets below 20 it automatically lists the results (described on p36 of the manual). My problem is that common places I use (like my home city) always come up in the 2nd page of results that way. So my question (maybe this should be in the mod forum?) is whether there is a way to alter the number of results the system uses to decide when to display them, so the results are always on one screen (e.g. bring it down to 10), or stop the unit from automatically showing the results until I press a search key? Thanks for any thoughts.
  17. I am having problems with my Bluetooth on my Z130 and my Iphone 4s. Since I upgrated from 3s to 4s Iphone my bluetooth on my Z130 can not pick up my bluetooth on my phone! Also, can Ipad 2 be hook to a Z130? Any Info will be helpful
  18. Does Iphone 4S Siri work with Z130bt

    I just installed my Z130bt in my car the other week and have enjoyed it a lot. I am slowly learning some of the more eclectic features and one that came up was, How well does Siri from the Iphone4s work with the Z130bt? I have my Iphone4S attached to the headunit via the Pioneer ipod cable and I am able to listen to music from the phone's HD, Pandora, Mog, ect... but what I would like to be able to do is command Siri to play a certain song, album, or artist. I was able to acomplish this in my old car since I would connect the Iphone4S to my old Pioneer headunit by a 1/8'th inch headphone to AUX in cable, so all the audio would pass through the headphones port of the Iphone. Now with the dock connector being used, can I get siri to output music on command to the Z130bt? I have not been able to get it to work as of yet. I tried to set the audio input sorce to Ipod on the Z130bt and command Siri to play a album. She responds and says she will do that but there is no music outputed. I have also tried this with the audio input sorce set as Bluetooth to see if she can send the music that way to the headunit. I am however to have Siri read text messages and respond to them for me, all quite well by muting the music that is playing and accepting speech commands from the Z130bt's Bluetooth mic and outputting her voice through the speakers all over Bluetooth, I believe. I would just like to know what else I can do with Siri and the Z130bt and if I could select certain songs to play that would be great!
  19. A lot of times when I turn off my truck I have the audio source set to iPod. When I start my truck back up again later sometimes the audio source is set to iPod and sometimes its set to Off. What would cause this?
  20. I have a Z130BT in my Vette. I am thinking about buying a Iphone 4S from Verizon. What are some of the things I should know before purchasing the Iphone 4S? How many out there have experience with this set up? Thanks
  21. I recieved my first call today on my z130bt and my music only turned down. I would like it to mute while on the phone. I have been looking over the manule and havn't found how to do this or even if it is possible. Can anyone tell me if I can and if so how I can make the music mute when I get a phone call. Thank you.
  22. Z130BT Instruction/Ratio

    Does anyone know the ratio for the Z130BT? Also does anyone have instructions on how to add them on this model? Also I have been looking for Mercury background/splash screens and havn't found any. Maybe I missed them somewhere. I have a Grand Marqui. If anyone knows of or can make a cool background/splash screen for me that would be awesome. I am also looking for a colts background/splash screen. Attached are some pictures I found. Thank you all for your help. I will keep looking to see if any of these questions have been answered. If any of these questions have been answered already please just point me to the posting. Thank you all in advanced.
  23. Z130BT in the UK

    Hello all first post I am from the UK and want this product however I hope someone can answer these questions: 1) Can I use it over here in London i.e. its full functions? 2) Is it safe buying from eBay? 3) Is this model identical to the F30BT? Reason I am buying abroad is the cost, even with customs and duty I am saving £300-£500 depending on retailer. Thanks Wayne
  24. I have a z130bt in a gm work van, I have to use the Chrysler/Gm adapter for the antenna size. I have very poor Fm and badly any Am signal. worked fine in stock head unit? Any ideas?
  25. 3D Mapping

    I'm considering getting a Z130BT or an X930BT for my new truck but I just wanted to know people's thoughts on some of the features that are different between the two. How is the 3D mapping on the Z130? I can't seem to find any videos of the it in action (or really any pioneer nav in action). Any insight would be awesome.
×