Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'nex'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. I wanted to start a thread of backup files for our stock units and any modified images. If this forum has helped you at all, contribute with your backups as a big thank you! State full Make/Model of your NEX unit, which firmware version installed at the time of backup, and which files are being uploaded. Here's my submission: Pioneer AVIC 6100NEX, firmware version 1.5 NOR Flash and BSP backup: shorturl.at/uLT16 Internal SD card backup: shorturl.at/gBHL2 *Update* Working on getting a new set of files up, these might be corrupt. Standby... *Up
  2. Does anyone have a back up image for AVIC-5201NEX on version 1.05 or 1.06? Or if anyone knows how to fix the issue when the unit says its completed the update and then when it reboots its still on the previous version. Any help is greatly appreciated.
  3. [7/13/2021 update - Part 2 added, see second post] I've gotten a bunch of messages and gave a few empty promises (sorry guys) that I'd write this up. Life got busy and I haven't had time to tinker with my w4500nex, especially since I traded in my Jeep for a well-equipped Ram (that 12" screen is both awesome and underwhelming). I haven't played with this since but I figured at the very least I could give you a how-to so you could get your radios back online and hopefully someone can build upon my work and make these things really powerful. The software might suck, but the audio hardware an
  4. Hello, I am not super familiar with all of the pioneer lines; most of the hacked units I see on the forums are the 4 series and up. Does anyone know if my 1770NEX is hackable? It has android auto and a usb port, but no SD card as far as I can see unless it is internal. The firmware file is available on Pioneer's website. I really just want to be able to change the terrible UI it boots to. If anyone has any information about this unit, let me know! Thanks!
  5. I am having issues with my 4400NEX (latest firmware) and CarPlay via WIFI. Wifi CarPlay works flawlessly with my iphone X on v13.3.1. If it doesn't connect automatically, I can go to the Top Menu Screen select the phone icon and my iPhone X is listed. I can then select my iphone and it connects via wifi. No issues. Now I have an iPhone 11 Pro Max on v13.3.1, I have connected it to the 4400NEX via usb, bluetooth and wifi and it works perfectly the 1st time. The problem is when I turn the truck off and start the truck up again the 4400NEX wifi doesn't connect to my iPhone. So I go to the to
  6. Has anyone experience an issue where when the unit boots it goes directly to a screen that states system error.
  7. I have a Pioneer DMH-4660NEX car radio. I'm trying to get the HDMI source working with my iPhone. I've followed your videos and have just done the video bypass successfully. However, when I connect my iPhone to the HDMI source, it just shows a dark screen with some static. Could it be a bad cable (it's a new one), interference, other? The adapter is a genuine Apple part. Are there any recommended Micro HDMI to HDMI cables folks use with good success? Firmware version: 3.0 Video bypass: enabled (Set On) I also have a Maestro RR connected in my Ram 1500 truck. Thanks very much f
  8. Hello I was curious if anyone else has experienced the issue of their headunit booting the pioneer logo and then going black. I'm able to hit the reset button but it still does the same thing.
  9. So my AVH-W4400NEX started bootlooping and I used the excellent post by @HondaR to get it back up and running (replaced the internal SD card). Along the way I saw that you can pay money to add backup camera lines and navigation by using the AVH2AVIC Image or SD Card ($50 or $65 available by contacting @asd255 or buying an SD card on eBay and waiting a month https://www.ebay.com/itm/114825169620). In researching around, it looks like @slackwaredragon might have figured a way to modify the image so that it looks like a W8500NEX (based on this post ). Has anybody made that modification wit
  10. Hi, I will get my 8200 this weekend and thought, it would be a good idea to have a backup of the internal SD card. Is this possible with the DEV MOD ? I thought, I saw some script here for the x200 series, but I am no more able to find it. Thanks in advance for your answer !!
  11. Car on or car off, when hitting a button on the touchscreen, like volume up and down, or selecting anything, I get a thud from my subwoofer, not real loud. Tried different ground points on for the headunit, I don't get alternator whine or anything. Gains on my amps are excessively low as I have way more power than i need 3000wrms for a 1200wrms sub, and 150wrmsx4 for my mids and tweets. It is a minor annoyance, I but was wondering if anyone has experienced something similar with the nex units.
  12. I cant access the oem setting after trying to debug mode password DEVELOPDBG ON does not work anymore. I tried the set on feature and OEM setting are still grey out. I installed a mini bypass and it's still grey out. So the reason I need the oem setting is because everytime I press one of the buttons from the bottom the display goes off, sometimes it goes crazy and display goes on/off/on, or I loose the screen touch feature. I think this happen because I clean the screen with a microfiber cloth while it was on. Any help with this would be greatly appreci
  13. Hi Does anyone have a link to 7100NEX Internal SD image? I think this is the US version of the AVIC F70DAB in the UK. Many thanks
  14. I force installed 1.11 version update on F970bt/NEX5100 though testmode_a and since then it has started asking for password. It wont boot into testmode or any developer mode anymore. Have tried different USBs. Even removed the head unit and accessed the internal card but since i couldnt read it, i made a new SD card with F970DAB image file on the Backup forum, It was stuck on boot loop. Please help anyone!
  15. Can anyone help removing password from F970bt/5100nex? It started asking for password after update. It is out of warranty. Please help?
  16. During the upgrade to the 1.06 firmware I got a error message that basically says press the home button and wait for HU to auto recover. The HU never auto recover and tries to install firmware again but now it says upgrading from 0.00 to 0.00. Regardless if I try to go thru the USB or the SD card it just fails and the whole process starts over after I hit the home buttons. I tried anything the manual says about reseting to factory and I get the unit out of this loop! Any advice or help on how to at least get it to recover by to Factory default? I thought maybe I could try install the 1.02
  17. I have had an 8200 NEX for several months now and am generally happy with it. I'd be much happier if my Sirius signal never dropped out, but that's not a Pioneer issue. Anyway, every once in a while, maybe every couple weeks or so, the 8200 navigation software will not be able to pick up my current GPS location. The top of the screen simply reads "Looking for GPS signal" while the dots next to it continue to cycle back and forth and the map shows my last GPS fix. In the System Information, the GPS antenna shows as being connected ("OK"), but no satellites are detected. Any time I've had
  18. I recently installed a new 8500NEX and had no problems setting up the WiFi connection for both my and my wife’s iPhones. Last week, my phone died and was replaced with a new one. After performing the restore, the 8500 network credentials were still in the phone, but it wouldn’t connect to the HU. It has a check mark next to the 8500 in the network list, so it seems as if it’s connected, but it’s not. I figured it was because of the different MAC address of the new phone so I had it “forget” the network, reset the 8500 password and RE-joined the 8500. Still won’t connect (as far as CarPlay is c
  19. Hi, I just installed a Pioneer AVH-W4400NEX. Since the backup camera didn't come on when I put the car in reverse, I did some changes in settings. However, now when I start the car all I see is a black screen when in drive and park or the reverse camera when in reverse. This is brutal. How can I get back to the main menu and fix this issue? I tried pressing and holding each button and also pressing on the screen but nothing worked so far. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance
  20. Does anyone have a backup download for the AVH-4000NEX For the sd card? I have the software error screen...
  21. Can you guys/gals please provide me with the steps and data I need to get into my 5201NEX & delete / figure out my password. My avic-5201NEX is NOT running the latest version of firmware. & the back story for all you forum lovuhhhs! I bought my avic -5201NEX a few months back, as I know Some of you have read this a million times.... I locked myself out of my 5201 when I unplugged my battery & was prompted for the password to get back in that I have tried to guess for hours (which I don’t understand I use a series of password for everything and none of them work s
  22. Is it just me and my deck or is the new AA wallpaper terrible? It looks all blotchy and not smooth at all. It must be the 4200's display. Is anyone else having this issue? Is there a fix in the settings???
  23. I have loaded up my hard drive with music, movies, and audio books. Aside from the horrible way that it reads and lists files and folders, it works ok. Meaning i can scroll through them, hit the button for audio/video and it "works" Problem is that I get no video on the head end unit. (Yes I have Bypassed it and DVD's work perfect while driving) Funny thing is when playing a movie (AVI format) the sound works great and it plays on the rear screens both on the Mirror and USB1 or USB2 setting for the rear. It does not play video on the head end......... Any suggestions? All i get is the
  24. Hey guys I've got a lil question I was driving the other day and it was a pretty bumpy road, when suddleny my volume started cutting out with each bump, it would go low then come back loud and so on. Eventually it just stayed like that and I could not adjust the volume, I would press the buttons and nothing would happen up or down... but some times lightly "slapping" the dash would get it to come back for a second... so I took it out to make sure all the connections were ok and they seemed fine. So the only thing I could think of was to do a reset of the settings. It worked and the volume cont
  25. Hi, I have the 7200NEX and when you select MAPS it says iGO loading and then it closes. Everything else with the unit is working well. How can I fix this issue? Where is the SD card located? Are there any step by step instructions? Thank you for the help! - Matthew
×
×
  • Create New...