Jump to content
AVIC411.com

Search the Community

Showing results for tags 'iphone'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Welcome/Site News
    • Custom Backgrounds
  • Pioneer AVIC Navigation Units
    • NEX Series
    • Z Series
    • X Series
    • F Series
    • D Series
    • N Series
    • AppRadio, AppRadio 2, AppRadio 3
    • AVIC-U310BT
  • System Add-Ons
    • General
    • XM/Sirius/HD Radio and Traffic Receivers
  • Other Discussions
    • Off-Topic
    • Vehicle Specific Wiring
    • Security/Stolen AVIC's
    • Classifieds (Buy/Sell/Services)
    • Archive

Blogs

  • Official AVIC411 Blog
  • Popular Topics
  • gadgeeets' Blog
  • Gmane's Blog
  • joirico27's Blog
  • Double's Blog
  • trailer's Blog
  • pimpcee1981's Blog
  • kodunmit's Blog
  • moses' Blog
  • bharper351's Blog
  • cjmccarthy12's Blog
  • jimbocorvette's Blog
  • ayother's Blog
  • Tluda
  • sandjieuw's Blog
  • TI 3VOM's Blog
  • imgizzy's Blog
  • avic 910bt bluetooth issue
  • riderdog's Blog
  • riderdog's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • avalanchegroup's Blog
  • AVIC X930BT
  • jacks1872001's Blog
  • Ashante503's Blog
  • manugude's Blog
  • Vollgatter's Blog
  • poisidon33298's Blog
  • raincitydj's Blog
  • jadamache's Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. I am having issues with my 4400NEX (latest firmware) and CarPlay via WIFI. Wifi CarPlay works flawlessly with my iphone X on v13.3.1. If it doesn't connect automatically, I can go to the Top Menu Screen select the phone icon and my iPhone X is listed. I can then select my iphone and it connects via wifi. No issues. Now I have an iPhone 11 Pro Max on v13.3.1, I have connected it to the 4400NEX via usb, bluetooth and wifi and it works perfectly the 1st time. The problem is when I turn the truck off and start the truck up again the 4400NEX wifi doesn't connect to my iPhone. So I go to the to
  2. I have a 5000 nex and have my IPhone 6 connected thought USB to use the CarPlay feature. I am have a problem hearing siri anytime its activated. I can only hear it in the front door speaker and its very low. Can anyone help me out and play siri on all speakers?
  3. Ok so I just finished installing an AVIC6400NEX head unit. Configured Apple CarPlay and all the bells and whistles. So to my surprise when trying to take a picture with my phone of the install, I put my phone in camera mode and the music (from the CD) stopped. Hit the home button and that was it, all functions were off. I could not select the CD as input with the camera of my phone on. Got out of the camera mode and bang, the music and all functions are back. Anyone knows what this is all about ? thanks !
  4. Hello dear forum, I was looking at the firmware specs for the F950BT and it seems that it supports apple carplay while the f950bt installed on my car sadly does not :(. I was wondering if the firmware would be cross compatible, or if someone has perhaps hacked the f950bt to support carplay or in some other way work with newer iPhones (I use an iPhone 7 plus). It's been a real struggle getting the thing to work with my phone, it supports bluetooth, but that's about it. Seems like a waste of a nice bit of kit. PS: Another issue I have with it is that my map is day colour
  5. Hey guys so I have the Z110BT unit and I've never been able to get the music to come out of the car stereo when connected via USB cable. Initially I thought it was because the software was too old or what not. So i just upgraded to the latest version 6.00 and still no luck. I can play via Bluetooth just fine, but when I plug in via USB and open up pandora, the unit recognizes I'm trying to play pandora, but the music comes out of my phone instead of the car stereo. The weird thing is, I have the option to thumbs up/down tracks and even select my playlist which all work. I'm using an
  6. Looking for hardware or software that will let me control all apps from hu. Using an iPhone 7plus. I've seen products like mimcsx2 which have to be connected to the ribbon cables on the screen. Currently using an android stick connected to hu with app radio unchained....not really enjoying it. Want to be able to plug iPhone to hu and have full control and mirror iPhone screen without JB.... Any thoughts ? Thank you in advance.
  7. I recently upgraded to the iPhone 6 and when connecting to my x930BT via the Pioneer cable to lightning adapter I receive the following error message " USB flash drive was disconnected for device protection. Do not connect this USB flash drive to the unit. To restart USB, restart the unit." The interesting thing is that I had the same setup with my iPhone 5, Pioneer 30 pin cable to Apple lightning adapter and it worked flawlessly. Is anyone else experiencing this issue? Any ideas? Really annoying that my head-unit may be a paperweight.
  8. Hey folks, I just picked up an 8200NEX to be installed by the local shop later this week, but I have some questions so that I can be prepared going in. I understand the unit comes with a single USB extension cable. Presumably this will connect to the USB1 input on the back for Apple CarPlay. Questions: Assuming I have no intention of connecting an android phone, can I still make use of the second USB input? What benefit might this serve me? E.g., could I use this to charge a second device? What happens if I have two devices connected at the same time (say an iPhone to USB1 and an
  9. It seems as though to hear alerts from my iPhone I have to be set to bluetooth for the AV input. If I have the radio or some other source selected then I dont get any alerts. is there a trick to this?
  10. Hi everybody! I'm currently having a lot of issues with my 9 months old Appradio 4 unit. Some days ago, I wasn't able to make my iPhone 9.2.1 work with the unit... It seemed that the unit was unable to detect the cellphone, so I was unable to run Carplay as usual. Following Pioneers instructions, I reseted the device, restored the iPhone, changed the cable, attached it directly to the usb1 port in the radio... but nothing happened. The funny part is that if you connect the iPhone to the usb and then turn on the contact in the car, it starts charging, but no Carplay nor detection as iPhone,
  11. Ok, So early this evening, Pioneer Electronics announced the long anticipated update was here! Ready for download, instructions and all. Allowing full use of the iPhone 5, with this update and a 120 dollar cable. Luckily, I have the iPhone 4S, right? No. I completed the two stage update, looking forward to hopefully some bug fixes. I plug my phone is and, nothing. the phone made its chime to say it was loading. But no beep or reaction from the AppRadio. So I unplug it, and try the bluetooth. After a few unsuccessful tries, it finally worked. So I have one connection. But as i
  12. I just updated my Z130BT Map Data using P/N T1000-23348 from the 2013 version P/N T1000-22466 which worked perfectly for 2+ years until now. This updated my firmware from version 05.0000 to 06.0000 and separately updated the Bluetooth firmware from version 3.22 to 3.32. Now my unit will no longer sync with the music on my iPhone (iOs 9.2.1) nor can I connect the music using the Bluetooth interface. In addition, when I connect the phone with the usb cable the phone displays the iPod logo, the music title displays along with the countdown timer, but I get no sound or album art. On the other hand
  13. Hi All, i received a notification from Pioneer about iPhone 5 update availability (i've an european AVH-8400BT). As i've got an iPhone 5, i downloaded the ZIP and followed the instructions. Step 1: BT Firmware -> OK! Step 2: First file -> OK! Step 3: Second file... I put the USB flash drive in, demo appeared, so i pressed menu button. The demo crashed. I had the part about the "MIXTRAX" feature freezed on the screen. I pressed the RESET button on the unit and... booom! The unit doesn't power up anymore. Black screen. Completely dead. Nothing! I checked the fuses and they'
  14. Just finished my install this weekend of an AVIC-8000NEX into my 2011 Traverse XL with Rear Seat Entertainment and Bose Sound. I got everything working and LOVE this deck, but I'm having one very annoying issue. I have loaded videos on an SD card and I play them to the rear seat entertainment system. This works fantastic and is so much easier than dealing with DVD's, but as soon as I plug in my iPhone (USB-1, carplay), the movie stops playing the the SD option in the source menu turns grey. Interestingly enough, if I'm playing music from the SD card and do the exact same thing, the mu
  15. I removed a 12-volt socket in my car and replaced it with a slick USB/ 3.5mm jack that looks close to factory. I plugged the iPod cord into the USB jack and completed the install. When I plug a USB stick into the jack, playback and lookup on the head unit work just fine. But when I plug in an iphone 4 using a factory 30-pin to USB cord, I can control everything on the phone like normal, but there is no volume. I tried this with two different iPhone 4 handsets and two different Apple brand cords. Same result. I turned the head unit volume up to 35, I made sure the iPhone volume was arou
  16. Hi All, I have an iPhone 6 plugged into my NEX-4000 and if I try to browse any app on the iPhone 6 while plugged in the deck stops all audio. Has anyone else seen this?
  17. Has anyone else experienced this? I'd say I get good 'ol mini keyboard 50% of the time I try to type a destination into Maps on my 4000NEX:
  18. ***I apologize in advance...I accidentally posted this in the Problems/Troubleshooting section instead of the proper spot in the General forum and can't seem to move it*** Hi, I'm looking to upgrade my Z130BT to the new Z150BH for the iPhone 5 compatibility and the prospect of using my Galaxy S4 on the head unit's screen using the ARLiberator app. I've read through the various threads and still have a few lingering questions before I schedule an appointment with my installer. 1. Will the GPS antenna and mic that was included and run through my dash for the Z130BT also work w
  19. Check out the article below. Lots of info and question answered. http://appradioworld.com
  20. I picked up a used iPhone 5 over the weekend to use for CarPlay in my AVH-4000NEX stereo. I leave it connected via USB cable to port 1 in the radio. Every time I start my car, The Pioneer start screen launches, then CarPlay takes over - I have to hit the ok button on the disclaimer, then NEX, then whatever is currently running on the right, in order to get to the NEX interface. This is pretty annoying... Is there a way to set the radio to NOT launch CarPlay every time I start my car?
  21. I upgraded my X930-BT to version 4 using the "super easy" method outlined here http://avic411.com/index.php?/topic/35230-2012-uscan-maps-cnsd-310fmuc-upgrade-updated-to-supereasymethod-beta/page-21&do=findComment&comment=259388 The upgrade went smoothly, although the system information screen does not look exactly like the one posted in the article, my unit only displays the version number. I have now noticed that after pairing my Iphone 6 device, the Received Calls icon on the phone screen is greyed out. Has anyone else seen this? As well, the unit and my phone don't s
  22. Playing video with VGA adapter on my unit doesn't seem to be working. I have tried everything. I am able to get the useless AppRadio feature to work but then I press on Youtube/Netflix and/or any video on my phone it displays for a split second then it asks me to open the horrific AppRadio app. Any insights? I am going crazy with this. $150 in cable and I am only able to view the horrific AppRadio app? I have read of people using this adapter with other radios haven't had a problem. Maybe I have to reset the system or something? Any insights?
  23. I recently got an iPhone 5 (not 5s) and switching from my old iPhone 4 should have been a breeze. However, when I try to pair the phone and my F900BT, it "hangs" while trying to connect. If I try to connect from the Phone, I am asked to provide a PIN. have tried several times. when I choose "111" as the radio suggests, it takes the proess a bit longer to fail, than if I choose a different PIN (e.g. "1234"). However with no success, no matter what If I try to search from the radio, my iPhone shows up, and the radio begins pairing, asking me to tyoe in "1111" when prompted on the iPhone
  24. I have an f900bt with 2.008 firmware, but when I connect my I Phone 4s running ios7 there is no audio. Every other function and menus work flawlessly, just no audio. Pleas help
  25. I am just curious. I had an AVIC 5000NEX which I could never get mirroring to work even with $150.00 in cables (VGA+Lightning adapter). Almost sure that it was software related. Now I have the 7000NEX with HDMI and mirroring works perfect. I am a little bit afraid that when Pioneer rolls out the Car Play firmware update they might screw the mirroring up because I spoke to a Pioneer representative and they indicated that they don't officially support mirroring, just their "wonderful and intuitive" AppRadio mode.
×
×
  • Create New...